Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби
Коментари Харесай

1500 лева глоби след последните мачове от полуфиналните плейофи в НБЛ

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи санкции на обща стойност 1500 лв. след последните срещи от полуфиналните плейофи.

ДАС прегледа отчета на Любомир Амиорков, дежурен представител на БФБаскетбол на полуфиналния дуел сред тимовете на БК ЦСКА и БКА Балкан, извършен на 17.05.2023 година Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, реши да наложи на БК ЦСКА имуществена глоба в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване на скамейката. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Размерът на наказването е строго избран в ДАП на НБЛ.

Въз основа на същия отчет ДАС наложи на Пол Джаксън, играч с №3 от тима на БК Балкан, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено в ДАП.

Въз основа на отчета на Петър Цачев за четвъртия мач от полуфиналите, извършен на 19.05.2023 година, ДАС реши да глоби БК ЦСКА с имуществена глоба в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване на скамейката.  На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Размерът на наказването е строго избран в ДАП на НБЛ

Старши треньорът на БК ЦСКА Росен Барчовски бе санкциониран със 100 (сто) лв. на съображение чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено в ДАП.

ДАС наложи на Зейн Ноулс, играч с №77 от тима на БК ЦСКА, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не предстои на обжалване. Нарушението е съответно несъмнено по мярка в ДАП.

Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ прегледа и отчета на Ивелин Тонков за мача сред БК Черноморец и БК Рилски състезател, извършен на 18.05.2023 г в Бургас, и наложи на БК Черноморец имуществена глоба в размер на 200 (двеста) лв. на съображение член 40 т.4 от ДАП на НБЛ по отношение на чл.7, ал.1, т.16 от „ Правила за осъществяване на държавно състезание мъже – НБЛ “ за неизправни измервателни уреди.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Според отчета на дежурния представител на БФБаскетбол, по време на срещата и най-често по време на втората четвърт в уредът за 24 секунди са настъпили повреди, което е довело до неколкократно спиране на срещата, което е затруднявало естественото и осъществяване. Гореописаното съставлява нарушаване на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за осъществяване на държавно състезание мъже – НБЛ. Предвидената имуществена глоба в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лв.. ДАС постанова глоба в размер на 200 (двеста) лв., вземайки поради събитието, че повредата в измервателния апарат, довела до честото прекъсване на играта е оказало отрицателно въздействие върху естественото осъществяване на срещата.

Въз основа на отчет, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши също да наложи на БК Рилски състезател имуществена глоба в размер на 200 (двеста) лв. на съображение член 40 т.4 от ДАП на НБЛ по отношение на чл.7, ал.1, т.14, т.15 и т.16 от „ Правила за осъществяване на държавно състезание мъже – НБЛ “ за неизправни измервателни уреди в среща №3 (Плейоф-Полуфинали) сред тимовете на БК Рилски Спортист и БК Черноморец, извършена на 15.05.2023 година

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Според отчета на дежурния представител на БФБаскетбол, през четвъртата четвърт е настъпила щета с дясното осведомително табло (погледнато от секретарската маса), както и таблата над кошовете показващи 24/14 секунди и време, което е довело до неколкократно спиране на срещата. Гореописаното съставлява нарушаване на чл.7, ал.1, т.14, т.15 и т.16 от Правилата за осъществяване на държавно състезание мъже – НБЛ. Предвидената имуществена глоба в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лв.. ДАС постанова глоба в размер на 200 (двеста) лв., вземайки поради броя на развалените измервателни уреди, довели до неколкократно спиране на срещата.

Налага на Деян Карамфилов, играч с №1 от тима на БК Рилски състезател, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване. Нарушението е съответно несъмнено по мярка в ДАП.

На БК Рилски състезател бе наложена и имуществена глоба в размер на 500 (петстотин) лв., на съображение чл.37, т.8 от ДАП на НБЛ - за мятане на предмети на терена, които са рискови за здравето на участниците, в среща №3 (Плейоф-Полуфинали), извършена на 15.05.2023 година На съображение член 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБаскетбол, в едноседмичен период от известяван за същото.

Съгласно отчета на дежурния представител на БФБаскетбол, през втората четвърт, към пейката на БК Черноморец са хвърлени предмети на игрището – монети, попадащи в категория предмети застрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена глоба в чл.37 т.8 от ДАП на НБЛ е от 500 до 2000 лв. за всеки хвърлен предмет. ДАС постанова глобата, вземайки поради броя на хвърлените предмети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР