Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа казуса от първия

Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа казуса от първия ...

УЕФА решава за наказанието на Левски.


Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа казуса от първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и Ружомберок.
Официално: УЕФА затвори част от "Васил Левски" заради расизъм
В Словакия българският отбор спечели с 2:0, а на трибуните имаше сериозна българска агитка. Заради поведението на част от феновете клубът е заплашен от нова тежка санкция. Причината е издигнат флаг със забранен символ.

Заради това е повдигнато обвинение на клуба по член 14 от Дисциплинарния правилник на европейската централа. По него се санкционират всички знаци, които призовават за дискриминация на базата на цвят на кожата, раса, религия, принадлежност към етническа група, пол и сексуална ориентация.

На знамето на синята агитка е имало череп над кръстосани кости. Наказанията, които грозят клубовете, са частично или пълно затваряне на стадиона и глоба от 50 000 евро. Левски обаче вече е наказван за подобни провинения и това е рецидив за клуба.

В момента сините изтърпяват санкция от два мача при закрити врати заради деянията на привържениците си от миналия сезон след отпадането от Вадуц. Затова на "Герена" се опасяват от ново жестоко наказание.

Поради страх от нови наказания в Левски отмениха поставянето на видеостена пред стадиона за реванша с Ружомберок в София. В Левски вече излязоха и с призив към феновете, които ще подкрепят отбора в Ларнака в четвъртък срещу местния АЕК от втория кръг на квалификациите за Лига Европа.

"Нека подкрепят тима без прояви на агресия, расизъм, насилие и ксенофобия, тъй като могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА", пише в призива, цитиран от "Тема Спорт".

Източник: offnews.bg