Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа казуса от първия

...
Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа казуса от първия
Коментари Харесай

УЕФА решава за наказанието на Левски

Дисциплинарната комисия към УЕФА през днешния ден ще прегледа проблема от първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа сред Левски и Ружомберок.
 Официално: УЕФА затвори част от
В Словакия българският тим завоюва с 2:0, а на трибуните имаше сериозна българска агитка. Заради държанието на част от почитателите клубът е застрашен от нова тежка глоба. Причината е повдигнат байрак със неразрешен знак.

Заради това е повдигнато обвиняване на клуба по член 14 от Дисциплинарния устав на европейската централа. По него се глобяват всички знаци, които приканват за дискриминация въз основата на цвят на кожата, раса, вяра, принадлежност към етническа група, пол и полова ориентировка.

На знамето на синята агитка е имало череп над кръстосани кости. Наказанията, които грозят клубовете, са отчасти или цялостно затваряне на стадиона и санкция от 50 000 евро. Левски обаче към този момент е наказван за сходни прегрешения и това е рецидив за клуба.

В момента сините изтърпяват глоба от два мача при закрити порти поради действията на последователите си от предишния сезон след отпадането от Вадуц. Затова на " Герена " се притесняват от ново грубо наказване.

Поради боязън от нови санкции в Левски анулираха слагането на видеостена пред стадиона за реванша с Ружомберок в София. В Левски към този момент излязоха и с апел към почитателите, които ще поддържат тима в Ларнака в четвъртък против локалния АЕК от втория кръг на квалификациите за Лига Европа.

" Нека поддържат отбора без прояви на експанзия, расизъм, принуждение и ксенофобия, защото могат да донесат спомагателни тежки санкции от УЕФА ", написа в апела, представен от " Тема Спорт ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР