Дисциплинарната комисия към БФС наложи санкция на Верея в размер

...
Дисциплинарната комисия към БФС наложи санкция на Верея в размер
Коментари Харесай

Големи съмнения, че тим от Първа лига е участвал в уговорени мачове, УЕФА сезира БФС, наложиха глоба от 15 000 лв.

Дисциплинарната комисия към БФС наложи глоба на Верея в размер на 15000 лв.. Десет хиляди лв. са за: " За допускане на разположение, което е без дееспособност да управлява тим на съображение чл.34, ал.8 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК „ Верея “ Стара Загора.

По-притеснително е наказването за останалите 5000 лв., а формулировката е следната:

“На база сезиране от Експерт по честността в БФС, на съображение член 46, ал.6, б. В от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК „ Верея “ Стара Загора с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв..”

Справка в Дисциплинарния устав демонстрира, че въпросният член се ползва, когато има съществени подозрения в манипулиране на мачове. В случая сигналът е подаден от УЕФА.

Ето какво гласи член 46, ал.6, б.В от Директива за птиците:

Член 46.(1)Когато по надлежния ред е открито неспортно противоправно въздействие на развиването на резултата или на крайния резултат на футболна намира се постановат следните санкции:

(6) Когато в БФС постъпи публично съобщение от УЕФА, в границите на спортно спортната година, за съществени подозрения за присъединяване в срещи от шампионатите, шампионата за Купа „ България”, Суперкупата или други, с авансово уречен резултат, забърканият тим се предизвестява или санкционира както следва:

а)При първо публично съобщение -Експертът по честността при БФС сформира сигнален протокол, който се подписва от забърканите лица, като осведоми УЕФА за това;

б)при второ публично съобщение –порицание;

в) при трето съобщение –порицание и имуществена глоба в размер на 5000 (пет хиляди) лева;

г) при четвърто и последващо съобщение –имуществената глоба по б. „ в “ се удвоява, утроява и т.н.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР