Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи две имуществени глоби

...
Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи две имуществени глоби
Коментари Харесай

Глобиха "Верея" с 15 000 лв. след равенството с "Лудогорец"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи две имуществени санкции на " Верея " в размер на общо 15 000 лв..

Първата е от 10 000 лв. и е заради обстоятелството, че новият ментор на отбора Олександър Севидов, който към момента няма подписан контракт, е бил на скамейката в мача с " Лудoгорец " (0:0) от 21-ия кръг на Първа лига.
Аутсайдерът " Верея " спря " Лудогорец " на старта на пролетния дял Нулево тъждество в Стара Загора, първенците изпуснаха куп положения
Украинецът се е легитимирал на пистата с баджа на някогашния треньор на отбора Небойша Лекич. Отделно от глобата за клуба, наставникът е санкциониран с 1000 лв..

Снимка: Lap.bg

Допълнително Дисциплинарната комисия глоби с 5000 лева старозагорския клуб на база сезиране от Експерт по честността в БФС на съображение член 46, ал.6, б) и в). от правилника.

Съгласно въпросния текст от нормативния документ, когато в БФС постъпи публично съобщение от УЕФА в границите на спортния сезон за съществени подозрения за присъединяване на дадем тим в манипулирани мачове за състезание, Купа, Суперкупа и други, въпросният отбор се предизвестява или санкционира, като при трето съобщение забърканият тим се санкционира с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв., каквато е наложена и на " Верея ".

Ето и решенията на Дисципа:

За управление на тим без дееспособност, на съображение чл.34, ал.8 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира Олександър Севидов – ФК " Верея " Стара Загора с санкция в размер на 1000 лв..

За допускане на разположение, което е без дееспособност да управлява тим на съображение чл.34, ал.8 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК " Верея " Стара Загора с имуществена глоба в размер на 10000 лв..

На база сезиране от Експерт по честността в БФС, на съображение член 46, ал.6, б. В от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК " Верея " Стара Загора с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР