Дистанционни дебати, влизане по групи в пленарната зала и гласуване

...
Дистанционни дебати, влизане по групи в пленарната зала и гласуване
Коментари Харесай

Парламентът умува как да работи след първия депутат с Covid-19

Дистанционни диспути, влизане по групи в пленарната зала и гласоподаване в партийния дом или НДК, където има по-големи зали. Това са единствено част от обсъжданите разновидности за продължение на работата на Народното събрание, откакто бе регистриран първият случай на народен представител с ковид у нас, което наложи и останалите депутати незабавно да си създадат тест. Дали изобщо ще се стигне до въвеждането на сходни ограничения ще се реши, откакто излязат резултатите на народните представители.

Почти в среднощ във вторник ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на обществената комисия Хасан Адемов е с позитивна проба за Covid-19. Това наложи да бъдат анулирани незабавните диспути по актуализацията на бюджета и новият таван на дълга, поискани от държавното управление точно поради рецесията с ковид. Въпреки това се чака да бъдат признати измененията в бюджета, както и евентуално да бъде удължено изтичащото на 13 април изключително състояние.

Това наложи в четвъртък сутринта в Народното събрание да се организира ексклузивен председателски съвет, по отношение на различните благоприятни условия за работа на Народното събрание, което предходната седмица реши да приключи постоянните си съвещание и да се събира единствено по незабавни тематики, каквато е актуализацията на бюджета.

Управляващите са безапелационни, че съвещание би трябвало да има. " Налага се да се съберем изключително в Народното събрание, тъй като ще би трябвало да гласуваме удължаването на Закона за изключителното състояние. С какъв брой време – това ще реши оперативният щаб “, споделя Менда Стоянова от ГЕРБ, представена от БГНЕС.

" Имаме три значими неща, които би трябвало да се прегледат в Народното събрание. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде опция сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за понижението на цената на газа със задна дата от предходната година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за изключителното състояние “, сподели още тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР