Диспечерите от канадския въздушен контрол купиха стотици пици за американските

...
Диспечерите от канадския въздушен контрол купиха стотици пици за американските
Коментари Харесай

Диспечерите от канадския въздушен трафик хранят с пица американските си колеги

Диспечерите от канадския въздушен надзор купиха стотици пици за американските си сътрудници през последните дни. Канадците се пробват да оказват помощ на южните си съседи поради частичното прекъсване на работата на американското държавно управление, осведоми АП.

U.S. air traffic controllers aren’t getting paid — their Canadian colleagues sent pizza https://t.co/vsbMLdLwfT
— Sean Previl (@SeanPrevil) January 13, 2019

Питър Дъфи, началник на Канадската асоциация за надзор на въздушното придвижване, разяснява, че самодейността е почнало в четвъртък , когато чиновници в контролния център в Едмънтън, административен център на провинция Алберта, събрали средства, с цел да купят къс на диспечерите в Анкъридж, Аляска.

Дъфи добави, че след това канадски диспечери са купили пица за американските си сътрудници.

Общо 36 центъра за надзор на въздушното придвижване са получили пица от Канада.

Около 10 000 диспечери в Съединени американски щати работят без възнаграждение от края на декември поради отчасти блокиране работата на държавното управление.

Дъфи е пресметнал, че към неделя следобяд американците са получили 300 пици. Много от американците разгласиха фотоси в обществените мрежи, с цел да изразят благодарността си.

Той добави, че доста членове на синдиката търсят способи, с цел да покажат солидарността си към американските си сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР