Дисниленд край Париж от днес се превърна във ваксинационен център.

...
Дисниленд край Париж от днес се превърна във ваксинационен център.
Коментари Харесай

"Дисниленд" край Париж стана ваксинационен център

" Дисниленд " край Париж от през днешния ден се трансформира във имунизационен център. Капацитетът му разрешава да ваксинира по 5000 души дневно. Кореспондентът ни в Париж Десислава Минчева наблюдава първия работен ден на новия център.

Това е входът на един от хотелите в най-големия парк на Дисни в Европа, на малко повече от 30 км от Париж. Гости на атракционния парк тук няма от повече от 7 месеца поради епидемията. Но от през днешния ден този хотел се трансформира в един от най-големите имунизационни центрове във Франция.

Обикновено там влизат към 40 хиляди души дневно. От 30 октомври предходната година, " Дисниленд " край Париж е изцяло празен. 17 хиляди чиновници са без работа. Някои от тях обаче през днешния ден са там непринудено, с цел да оказват помощ за организацията на новия имунизационен център. Има обаче и разочаровани, които са отишли без авансово уговорена среща.

„ Ами одеве се връщам от центъра, от имунизационния център, не можах да се имунизирам. Връщам се, би трябвало да се прибера. Казаха ми, че единствено за над 60-годишните хора. Значи би трябвало да се върна, да поизчакам още малко време и да си взема различен час и различен ден “, сподели българката Христина, която живее в Париж. На опашката се чака към 30 минути. За първите два дни през имунизационния център „ Дисниленд “ ще минат 6000 хиляди души. От началото на месец май той ще е отворен всеки ден от седмицата и ще работи непрекъснато.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР