Disney отмени плановете си за нов кампус за служители в

...
Disney отмени плановете си за нов кампус за служители в
Коментари Харесай

Disney отмени плановете за кампус във Флорида

Disney анулира проектите си за нов кампус за чиновници в централната част на Флорида, което е последният резултат от враждата с губернатора на щата републиканец Рон ДеСантис, съобщи Агенция Франс Прес.


Гигантът в развлекателната промишленост няма да продължи напред с плана в Лейк Нона заради " обилни промени " след първичното оповестяване, " в това число ново управление и изменящи се бизнес условия ", се споделя в записка на ръководителя на парковете Джош Д " Амаро.

Проектът, разгласен за първи път през юли 2021 година, се очакваше да придвижи 2 000 работни места от Калифорния в Лейк Нона, който се намира на към 30 км източно от големия комплекс Disney World в Орландо.

Персоналът трябваше да включва служащи в региона на цифровите технологии, финансите и създаването на артикули, със междинна заплата от 120 000 $, обявиха бизнес групи от Орландо по време на оповестяването на плана.

Но Disney е замесен във все по-ожесточена борба с ДеСантис, за който се оповестява, че възнамерява да започва кандидатурата си за президентската номинация на републиканците идната седмица.

Началото на тази битка бе рецензията на Disney към подкрепения от ДеСантис закон, забраняващ учебните уроци по полова ориентировка и полова еднаквост.

През февруари ДеСантис отстрани контрола на Disney върху специфичен самоуправляващ се регион, който позволяваше на парка с размерите на град да ръководи личните си планове за зониране и инфраструктура, освободени от държавните разпореждания.

През април Disney съди ДеСантис, определяйки дейностите на губернатора на Флорида като " целенасочена акция на държавни репресии ", която нарушава правото на компанията на независимост на словото.

По-рано тази седмица Disney изиска от арбитър да отхвърли иск, подаден от надзорния съвет, подкрепян от ДеСантис. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР