Дискусията за зеления сертификат продължи дълго, но достигнахме това, което

...
Дискусията за зеления сертификат продължи дълго, но достигнахме това, което
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Мораториумът бе непопулярна мярка, той бе нужното зло

Дискусията за зеления документ продължи дълго, само че достигнахме това, което българските жители желаеха. Не мисля, че днешните диспути са знак за разединение или, че ще имаме проблеми в бъдеще. Дискусията беше градивна. Показахме на българските жители, че не сме с по-големи привилегии от тях. Това съобщи депутатът от „ “ (ПП) Радослав Рибарски в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ В енергетиката има много несъответствия. Заели сме се с решение на проблемите в бранша. На първо време ще се пристъпи към замяна на ръководителя и един член на КЕВР, които са с изтекли мандати. Ще се търси човек с опит в енергетиката “, изясни той.

„ Геотермалната сила има капацитет за развиване, както се прави в Турция. Ще пристъпим към изследване на потенциала и опциите на България в тази област. По отношение на акумулатори за предпазване на сила ще се опитаме да сме в крайник с новите технологии. Заводите за отпадъците са решение, което взема решение много проблеми на бъдещето. Това е главен метод за справяне с отпадъците. Разглеждаме опция за съчетание на въглища “, изясни Радослав Рибарски.

На въпрос дали ще се затварят мощности в Маришкия басейн, Рибарски съобщи: „ Засега не “.

„ Забележките на Брюксел са по скоро по обособени точки в Плана за възобновяване. Посочва се, че ние би трябвало да се оправим с излъчванията си. Ако реализираме избрани равнища, въглищните ни централи ще могат да продължат да работят “, разясни той.

„ Планираме мораториума на цените да не продължава до март месец. Преди това би трябвало да са ясни обезщетителните механизми. Очакваме ограниченията да имат позитивен резултат. Мораториумът е непопулярна мярка, която бе нужното зло “, сподели още депутатът от Политическа партия.

„ Неустойките по контракта за интерконектора с Гърция ще са в интерес на възложителя. Това е компания, която е взаимна сред българската и гръцката страна. Трябва да се види къде по плана са позволени неточности “, обясни още той.

По думите му няма раздор сред азерите и нас и няма риск за плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР