Дискусията за задължителните квоти всъщност стимулира миграцията. Тя е опасна

...
Дискусията за задължителните квоти всъщност стимулира миграцията. Тя е опасна
Коментари Харесай

Орбан представи на Борисов предложенията си за миграционната политика на ЕС

Дискусията за наложителните квоти в действителност подтиква миграцията. Тя е рискова за сигурността и за европейската християнска просвета. Това съобщи на взаимен брифинг с премиера Бойко Борисов унгарският му сътрудник Виктор Орбан, който е на посещаване в България. Орбан заяви, че неговата администрация е създала пакет от ограничения, свързани с миграционната политика на Европейски Съюз, които е дал на Борисов.

Именно миграцията и опазването на границите са били измежду главните тематики по време на срещата. "Границите би трябвало да се охраняват и в същото време да се включват съглашения по този въпрос ", уточни в този смисъл Виктор Орбан.

По думите му България заслужава самопризнание, тъй като охранява външните граници. "Границите могат да се опазят единствено с решителни ръководители. Вашият министър председател не е значим единствено за вас, само че и за Унгария, мога да приказвам единствено с самопризнание за европейската взаимност ", добави Орбан.

Той поддържа участието на България в Шенген. Премиерът на Унграия означи, че страната ни би трябвало да бъде призната, както и че България поема историческа отговорност и взима в свои ръце този въпрос.

Премиерът Бойко Борисов съобщи още един път, че България е най-сигурната граница на Европейски Съюз. Той акцентира, че в доста страни политическата класа се тресе от това по какъв начин да се реши казусът с миграцията. Борисов предложи "хот спотовете за мигранти да са награницата на конфликтните страни ".

Икономическото съдействие сред България и Унгария също е била една от най-дискутираните тематики сред двамата министър председатели.

"Виждам развиването на българската стопанска система. Желаем и ние унгарците да участваме в това развиване на България и каним и българските вложители да вземат участие в развиването на Унгария ", сподели Виктор Орбан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР