Дискусията около съдбата на конвенцията "разцепи" българската общественост, се казва

...
Дискусията около съдбата на конвенцията "разцепи" българската общественост, се казва
Коментари Харесай

Главното мюфтийство: Истанбулската конвенция крие рискове

Дискусията към ориста на конвенцията "разцепи " българската общност, се споделя в мнение от Главното мюфтийство на Мюсюлманското вероизповедание в България.

В него се показва, че у нас има 1 милион регистрирани случаи на домашно принуждение върху нежния пол, само че се отбелязва също, че религиозните деноминации, бранителите на човешки права, младото потомство, което се тревожи дали ще има внуци, адвокати, научни служащи и други, дружно са се "опълчили " против утвърждения от Съвета на министрите на Европейски Съюз закон.

Истанбулската спогодба не е привилегия за българските мюсюлмани. Тя крие опасности за тяхната еднаквост, като под формата на възпрепятстване на насилието над женския пол, взима на прицел устойчивостта на фамилиите ни.

"Изкореняването " на насилието над женския пол, което е в основата на Истанбулската спогодба, не е наш натурален проблем, отговарящ на злободневните ни потребности, се показва в мнението на Мюсюлманското вероизповедание в България.

Според Главното мюфтийство ратификацията на конвенцията планува промени в Семейния кодекс, Закона за отбрана от дискриминация, Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за младежта, Закона за правната помощ и в други закони, също и приемане на актове срещу домашното принуждение над нежния пол, регламентиране на спомагателни ограничения за отбрана на потърпевши, във връзка с които при осъществяване на закононарушението, е упражнено физическо или психическо принуждение.

Свещеният Коран, дефинира дамата като "майка, щерка и брачна половинка ", а правното й състояние в фамилията и обществото е дефинирано в 12 сури и многочислени аети. Всички те са залегнали в традициите и в фамилните ни връзки, показват от изповеданието.
И декларират, че насилието над дамите не е посрещано в никакъв случай с утвърждение от страна на българските мюсюлмани. Те остават правилни на следните завещания на Пророка Мохамед: "Бъдете учтиви с дамите! ", "Женете се! " и "Дайте благи препоръки на дамите си! ".

Становище за утвърждението на Истанбулската спогодба към този момент показаха Католическата черква в България и Светият Синод на българската православна черква.

Според Светия Синод конвенцията съдържа ново схващане за индивида - като тираничен стопанин, индивидът без Бога, който следва своите стремежи и пристрастености дотам, че може да самоопредели даже и пола си.

Истанбулска спогодба поражда голям брой несъгласия и разногласия и провокира повече терзания и разделения, в сравнение с да дава решения, се споделя в позицията на Католическата черква в България.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР