Дискусия на тема Целенасочени политики за Родопите организират в Смолян

...
Дискусия на тема Целенасочени политики за Родопите организират в Смолян
Коментари Харесай

Вестник & уеб сайт „Марица“ организират дискусия с...

Дискусия на тематика " Целенасочени политики за Родопите " провеждат в Смолян вестник & уеб уебсайт „ Марица “. Събитието е под егидата на регионалния шеф Недялко Славов.

Дискусията е провокирана от интереса на читателите на медията към тематиките, свързани с целенасочените политики, които институции, бизнес, научна общественост и неправителствен бранш могат да реализират дружно, с цел да задържат популацията в общините от Смолянска област и като цяло в Родопите.

Целта е основаването на настоящи формули за поощряване на вложения, устойчива среда и занаят.

Във форума ще бъдат поканени да изразят отзиви, да слагат въпросите си и да споделят своите хрумвания, проблеми, начинания и опита си кметовете и представители на всички общински администрации в Смолянска област, работодатели, разрастващи бизнес в района, представители на висшите учебни заведения, основани в Смолян и представители на Неправителствени организации – работещи с младежите и в действия свързани с поминъка на популацията.

Ще сложим „ на масата “ въпроса: Какво е бъдещето на област Смолян и какво действително може да направи всеки от позицията, която заема.

Дискусията ще се организира на 26.10.2017. година, от 11 часа, в залата на Областната администрация – Смолян.

Тя ще бъде открита от регионалния шеф на Смолян Недялко Славов и основния редактор на „ Марица “ Руси Чернев.

Дискусията ще се опита да даде отговори на въпросите какви са пречките за задържане на младежите и методите за действителна смяна на трайната наклонност на обезлюдяването в района по посоки, а точно:

- Как да се обезпечи достъпа на дребния производител до пазара;

- Как да се избегнат пречките пред отглеждането на животни и земеделиетоот Родопите;

- Има ли бъдеще образованието във високотехнологичните специалности в Смолянска област;

- Какво вършат институциите за повишение на достъпа на бизнеса и младите до високи технологии – интернет, инфраструктура и връзки в дребните и отдалечени планински селища;

- Как е допустимо да се промени несправедливостта при друго качество и друг достъп до услуги цената да е една и съща и по какъв начин биха могли институциите да обезпечат досегаемост до модерните условия на живот какъвто има в огромните градове и в дребните обитаеми места, с цел да се задържи популацията в отдалечените планински региони;

- Как може да се промени равнището на заплатите, които се задържат на много по-ниско равнище в района, по отношение на междинното за страната.

- Как действително да се насърчи по-високата подготовка на фрагменти нужни за бизнеса в региона;

- Как биха моглиместните институции, бизнес и публичен бранш да убедят страната да промени голямата ножица и да сътвори действителни принадлежности за смяна на съотношението на по-ниските заплати и по-високи разноски за живот в планината, по отношение на тези в огромните градове;

- Как биха се насърчили действително бизнес проекти на младежи в района.
тагове полемика смолян бизнес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР