Дискусия на тема “Фалшивите новини” с членове и симпатизанти на

...
Дискусия на тема “Фалшивите новини” с членове и симпатизанти на
Коментари Харесай

Антон Тодоров разясни начините за противодействие на фалшивите новини пред членове и симпатизанти на ГЕРБ-София

Дискусия на тематика “Фалшивите новини” с членове и симпатизанти на ГЕРБ се организира в София, като неин специфичен посетител бе политологът Антон Тодоров. В срещата взеха присъединяване още националният представител Тома Биков и общинският консултант и координатор на ГЕРБ за столичния 25 МИР Татяна Георгиева, оповестиха от пресцентъра на партията.

Антон Тодоров обясни пред всички присъстващи методите за противопоставяне на подправените вести. Политологът обстоятелствено изясни технологията на подправените вести от основаването на уебсайт с погрешна информация до натрупването на гости на този уебсайт от нереални профили, основани от ботове. Пред ГЕРБ-София политологът добави, че към момента доста хора не знаят, че могат да бъдат създавани неистинен профили с подправени фотоси, които генерират лайкове и мнения от нереални консуматори. Той сподели, че едно от решенията за битка с дезинформацията е да се сътвори програмен продукт, който да сортира подправените профили. Антон Тодоров разясни по какъв начин може да бъде различена подправената информация, като се открие първоизточникът и кой стои зад него.

По време на срещата депутатът Тома Биков уточни, че един от огромните проблеми на подправените вести е, че те се популяризират от институционализирани хора, депутати, претенденти за народни представители и други

„ Идеята на подправените, вести без значение дали се пускат от народни представители,или уеб сайтове, е да разрушат доверието в обществото, освен от страна на хората към институциите, само че и сред самите хора. Големият проблем за едно общество е рецесията на доверието, а това да се подклажда е към този момент безконтролно “, акцентира Биков.

Според него надали в идната акция ще остане време да се приказва за проблемите на Европа. „ Всеки вижда какво се случва, когато нашите съперници ръководят. Те са комплицирани и поради тази комплицираност водят страната към рецесия. Докато те се карат кой под какво име да се яви на изборите, ние от ГЕРБ подадохме ръка на Съюз на демократичните сили. Политиката събира хората, не ги разделя. Печели този, който може да събира, а друг който може да изважда “, сподели още депутатът от ГЕРБ.

„ Изборите са значими за ръководещото болшинство, значими са за това да имаме устойчиво ръководство, което да се употребява с доверието на хората. Алтернативата на настоящето ръководство е безпорядък, безредие и бързи облаги “, изясни Биков. По думите му задачата на Политическа партия ГЕРБ не е да разрушава, а да носи отговорност за ръководството на страната. „ Имаме мощна европейска листа с лидер Мария Габриел. Най-логичното нещо е една партия да постави за лидер на листата си най-влиятелния си човек в Европа. Това е европейски комисар с престиж в Европа. А какво направиха Българска социалистическа партия – сега са си вложили цялата сила да отстранен ръководителя на ПЕС Сергей Станишев от тяхната европейската листа “, означи националният представител.

Пред симпатизантите на ГЕРБ Антон Тодоров с обстоятелства и документи изясни по какъв начин са работили офшорните компании с присъединяване на Елена Йончева. Политологът акцентира, че като конкурент на идните избори ГЕРБ ще има човек с повдигнато обвиняване за пране на пари в изключително огромни размери, който няма никакви знания по европейските въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР