Дискусиите за Брексит между британското правителство и опозицията стигнаха до

...
Дискусиите за Брексит между британското правителство и опозицията стигнаха до
Коментари Харесай

Преговорите за Брексит между Мей и опозицията стигнаха задънена улица

Дискусиите за Брексит сред английското държавно управление и опозицията стигнаха до задънена улица през вчерашния ден, още преди да са почнали, съобщи Франс прес.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин изиска през вчерашния ден от държавното управление да изключи опцията за овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, преди да стартират договаряния. "Невъзможно ", отговори премиерката Тереза Мей в писмо, оповестено през вчерашния ден. Тя акцентира, че това "не е в пълномощията на държавното управление ".

Според Мей съществуват единствено два метода за отбягване на Брексит без съглашение: английският парламент да одобри съглашение, или отменяне на резултатите от извършения през 2016 година референдум за излизане от Европейски Съюз. Вторият от тези разновидности е неправдив, тъй че единствено Народното събрание може да попречи на овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, акцентира премиерката.

Мей добави, че остава подготвена за среща с Корбин без предварителни условия.

Организирането на втори референдум за Брексит би лишило повече от година, се споделя в документ на английското държавно управление, публикуван измежду английските депутати в границите на междупартийния разговор за напускането на Европейски Съюз, съобщи ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР