Дискусиите, статиите и докладите за възможностите на изкуствения интелект в

...
Дискусиите, статиите и докладите за възможностите на изкуствения интелект в
Коментари Харесай

Икономии за милиарди или как изкуственият интелект работи за банките

Дискусиите, публикациите и отчетите за опциите на изкуствения разсъдък в промишлеността за финансови услуги не престават да се разгарят, до момента в който технологията нашумява от ден на ден и повече и то заради напълно основателна причина: общите евентуални икономии от разноски на банките поради приложения с неестествен интелект се правят оценка на 447 милиарда $ до 2023 година, оповестява Business Insider Intelligence.

Повечето банки (80%) са добре осведомени с евентуалните изгоди и в действителност доста от тях възнамеряват да внедрят решения чрез технологията: 75% от интервюираните банки с активи над 100 милиарда $ показват, че сега извършват тактики за внедряване на изкуствен интелект, в съпоставяне с 46% при банки с активи под 100 милиарда $, според доклад на лабораторията на UBS. Някои случаи на потребление на ИИ към този момент получиха популярност в банковите интервенции, като най-зрелите са чатботите в офисите и битката с измамите при заплащания.

Банките могат да употребяват технологията и за превръщане на потребителско прекарване като предложат денонощен контакт с клиенти да вземем за пример. ИИ в банковите приложения не се лимитира единствено до банкови услуги на дребно. Инвестиционното банкиране и всички други финансови услуги по този въпрос също биха могли да се възползват от изкуственият разсъдък.

Трите съществени канала, по които банките могат да употребяват изкуствен интелект, с цел да спестят разноски, са разговорно банкиране (чатботове и денонощни услуги), битка с измамите и при сключване на контракти.

ИИ приложенията за разговорно банкиране и попречване на измамите предлагат най-голяма опция за спестовност на разноски в банките.

Банките към този момент употребяват ИИ, с цел да се улеснят в идентифицирането на клиентите, имитират чиновници онлайн посредством чатботи и гласови асистенти, да задълбочават връзките с клиентите и да дават персонализирана информация и рекомендации.

ИИ също се ползва от банките в границите на функционалностите на междинен офис за разкриване и попречване на измами с заплащания и за възстановяване на процесите за надзор на прането на пари и регулаторните инспекции на клиентите.

Печелившите тактики, употребявани от банки, които минават през промяна с изкуствен интелект, разкриват по какъв начин най-добре да се употребяват опциите в бранша. Тези тактики акцентират нуждата от цялостна тактика за потреблението му, която се разгръща върху бизнес направленията на банките, използваемите данни, партньорствата с външни организации и квалифицирани чиновници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР