Дискусиите на Европейския съюз(ЕС) с Полша и Унгария все още

...
Дискусиите на Европейския съюз(ЕС) с Полша и Унгария все още
Коментари Харесай

ЕП: Влошено е състоянието на правовата държава в Унгария и Полша

Дискусиите на Европейския съюз(ЕС) с Полша и Унгария към момента не са довели до това тези страни да се приведат в сходство с полезностите, на които се основава Европейски Съюз, предизвести Европейския парламент(ЕП).
В резолюция, призната с 446 гласа „ за “, 178 „ срещу “ и 41 гласа „ въздържал се “, евродепутатите означават, че отчетите и изказванията на Комисията, Организация на обединените нации, ОССЕ и Съвета на Европа демонстрират, че „ ситуацията и в Полша и в Унгария се е влошило след задействането на член 7, параграф 1 “.
Евродепутатите показват, че чуванията, проведени от Съвета, не са постоянни, нито структурирани. Те приканват Съвета да оправи съответни оферти към въпросните страни членки, както и да уточни периоди, с цел да се подсигурява зачитането на правото на Европейски Съюз.
“Неефективното потребление от страна на Съвета на член 7 продължава да подкопава целостта на общите европейски полезности, взаимно доверие и доверието в самия Европейски съюз като цяло “, показва Екологичен потенциал.
Текстът приканва Комисията да употребява всички налични принадлежности за справяне с очевидния риск от тежко нарушаване от страна на Полша и Унгария на общите полезности, като ускорените производства за определяне на нарушавания и заявките за обезпечителни ограничения пред Съда на Европейски Съюз. 
Евродепутатите показват неодобрение, че не им е било разрешено да вземат участие в чуванията, даже след задействането на процедурата по член 7 от страна на Парламента по отношение на Унгария. Те упорстват да им се даде опция да показват публично стимулираното си предложение пред Съвета.
В умозаключение, резолюцията акцентира „ непосредствената нужда “ от механизъм на Европейски Съюз за демокрацията, правилата на правовата страна и главните права, както предложи Парламента. Това би трябвало да бъде под формата на годишна самостоятелна оценка при равни условия, при спазването от страна на всички страни членки на полезностите посочени в член 2 на Договора за Европейския съюз.
През септември 2018 г. Парламентът прикани за деяние от страна на Съвета на ЕС за попречване на осъществяването на нарушаване на основополагащите полезности на Европейски Съюз в Унгария. Основните опасения на евродепутатите бяха свързани с независимостта на правосъдната система, свободата на изложение, корупцията, правата на малцинствата, както и обстановката с мигрантите и търсещите леговище лица.
В случая с Полша, Европейската комисията изиска деяние от страна на ЕС през декември 2017 година поради установените закани за независимостта на правосъдната система. В резолюция, призната през март 2018 година, Европейския парламент се съгласи с Комисията по отношение на риска, който съществува за правовата страна в Полша. 
На по-късен стадий Европейският съвет може да реши с единогласие и с утвърждението на Парламента, че има съществено и редовно нарушаване на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права. Това може в бъдеще да докара до наказания, като суспендирането на правото на глас в Съвета.
Министрите на Европейски Съюз са организирали две чувания с унгарското държавно управление, през септември 2019 година и декември 2019 година Полските управляващи са се защитавали пред Съвета на Европейски Съюз три пъти, сред юни и декември 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР