Дискът грабва с атрактивния си дизайн – той е като

...
Дискът грабва с атрактивния си дизайн – той е като
Коментари Харесай

Adata XPG GAMMIX S11 – ултрабърз и достъпен SSD за гейминг

Дискът сграбчва с атрактивния си дизайн – той е като фино парче червено-черен метал и безспорно ще допадне на геймърите и запалянковците

240-гигабайтовият Adata GAMMIX S11 е един от най-бързите и налични като цена геймърски SSD

Полупроводниковите дискове (SSD), наричани още твърдотелни, към този момент са всеобщ артикул, разполагаем в доста от новите преносими компютри на пазара. Освен това тези сторидж устройства са по джоба на всеки консуматор, който желае да направи ъпгрейд на компютъра си, с цел да форсира зареждането на операционната система и като цяло работата на системата.

Според множеството ревюта и разбори на SSD пазара, eдин от най-хубавите „ мейнстрийм ” артикули е моделът XPG GAMMIX S11 на тайванския производител Adata, разполагаем във разновидности с потенциал 240, 480 и 960 гигабайта (GB) на извънредно конкурентни цени. SSD дискът се предлага и на българския пазар от сътрудниците на производителя с петгодишна гаранция.



Но за какво това устройство от върховата геймърска линия на Adata е толкоз привлекателно? На първо място, XPG GAMMIX S11 SSD сграбчва с атрактивния си дизайн – той е като фино парче червено-черен метал и безспорно ще допадне на геймърите и запалянковците. Уникалното изстудяване с извити канали на червено-черния нагревател, нетипично за сходни устройства, може да понижи общата температура при работа на диска с към 10 градуса, спрямо неохлажданите модели.

XPG GAMMIX S11 е изпълнен в компактния M.2 2280 форм-фактор, което го прави универсално съвместимо устройство. Това e PCIe 3.0 x4 модул със спецификации NVMe 3.1, който се слага в ултрабързия PCIe слот на дънната платка на актуалните преносими компютри и настолни компютри, вместо в остарелия и по-бавен SATA порт. Освен по-компактни размери, ще получите и значително нарастване на продуктивността.

Моделът е планиран въз основата на контролер Silicon Motion (SMI) SM2262 и 64-слойна 3D NAND флаш памет. Тази композиция от съставни елементи обезпечава отличен баланс от висока продуктивност и ниска цена на SSD устройствата. Скоростите на поредно четене и запис на GAMMIX S11 доближават надлежно 3200MB/s и 1700MB/s (за 480GB модел)/1200MB/s (за 240GB модел). Скоростта при случайно четене/запис на 4K блокове е надлежно 310,000/280,000 IOPS.

С сходни характерности, SSD дискът на Adata ще се оправи безпроблемно с тежки натоварвания, с четене и запис на огромен размер данни в бърза поредност, и несъмнено се обрисува като любимец на геймърите. Adata не е натъпкала съставените елементи единствено от едната страна на платката, а вместо това е употребила наличното пространство и от другата страна, с цел да раздели флаш паметта допълнително пакети, което в допълнение усилва продуктивността. Резултатът е устройство, което се нарежда в горния завършек на всеобщите NVMe SSD дискове.

Моделът с потенциал 480GB е изработен по същата технология и има по-добра цена на гигабайт

Използваната в диска TLC NAND флаш памет е малко по-бавна от MLC NAND, само че пък е по-евтина. За да компенсира този резултат, Adata e проектирала диска със SLC кеширане и DRAM кеш буфер. В допълнение, технологията LDPC ECC подсигурява, че устройството поддържа целостта на данните по време на най-интензивните игри, рендеринг, овърклок и други натоварващи приложения.

Предвидени са също функционалности като DevSleep за ниска консумация на сила и RAID енджин за нараснала надеждност на данните. Добавете към това впечатляващите 2 милиона часа приблизително време сред отводи (показател MTBF), както и 5-годишната гаранция, с която се предлага устройството – индикатори, които оправдават всяка стотинка, вложена в SSD диска на Adata. Компанията подсигурява запис на 160 терабайта данни по време на виталния цикъл (TBW) на 240-гигабайтовия диск и двойно повече при разновидността с потенциал 480GB.

Серията XPG на Adata е предопределена главно за геймъри, което ясно проличава от  и в дизайна на устройствата. GAMMIX S11 впечатлява освен с атрактивния си външен тип, само че и с целия пакет на устройството. Червеният и черният цвят са синоним на геймърския дух от доста години. Кутията е издържана в стила на XPG серията, с подробна информация за значимите параметри на устройството – като потенциал и поддържани технологии и стандарти.

GAMMIX S11 е необятно наличен на пазара у нас от сътрудниците на Adata. Моделът с потенциал 240GB сe предлага за към 170 лева (с включен ДДС), до момента в който цената на SSD диска с двойно по-голям потенциал е към 280 лева И двата модела са съпроводени с 5-години гаранция, което в комбиниране със относително ниската им цена прави тези устройство отлична облага за ускорение на преносимия компютър или настолната система, изключително в случай че става въпрос за геймърски компютри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР