DiscoverEU — дейността на Комисията, която дава възможност на 18-годишните

...
DiscoverEU — дейността на Комисията, която дава възможност на 18-годишните
Коментари Харесай

Нова възможност младите европейци да пътуват

DiscoverEU — активността на Комисията, която дава опция на 18-годишните да опознаят Европа най-вече с трен, открива първия си кръг на кандидатстване през 2022 година От на следващия ден 7 април, 12.00 ч., до 21 април, 12.00 ч., младежите, живеещи в страните по стратегия „ Еразъм + “, ще могат да аплайват за една от 35 000-те безвъзмездни карти за пътешестване.

Тази година се отбелязва навлизането на DiscoverEU в програмата „ Еразъм + “. С тази смяна и посредством изключителното финансиране в границите на Европейската година на младежта (2022 г.), 70 000 карти за пътешестване ще бъдат предоставени през 2022 година: 35 000 в границите на оповестения през днешния ден кръг за кандидатстване и още 35 000 в кръга за кандидатстване, очакван за октомври. Интегрирането в „ Еразъм + “ също по този начин дава опция на претенденти от Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция, които ще могат да се причислят към действието за първи път.

Заместник-председателят Маргаритис Схинас, който дава отговор за одобряването на европейския ни метод на живот, съобщи: „ DiscoverEU дава повече от всеки път благоприятни условия за пътешестване на младежите. С Европейската година на младежта честваме младежта. Дължим го нацяло потомство, което не можеше да пътува през последните две години. Успех на всички! “

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел съобщи: „ Днес предлагаме 35 000 благоприятни условия за пътешестване в цяла Европа за 18-годишните, което се прибавя към към този момент разпределените 130 000 от 2018 година насам. Целта ни е да дадем опция на допустимо максимален брой младежи да пътуват, да открият нови места и да основават познанства за цялостен живот. На добър час на всички участници! “

Кандидатите, които сполучливо са попълнили викторината за асортимент, родени сред 1 юли 2003 година и 30 юни 2004 година, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни по време на интервала на пътешестване сред 1 юли 2022 година и 30 юни 2023 година Тези, които навършват 18 години през втората половина на годината, ще могат да аплайват през октомври. Освен това получателите на картата за пътешестване към този момент ще получават и карта за отстъпки от DiscoverEU. Тази нова функционалност ще даде достъп до над 40 000 благоприятни условия за отстъпки в публичния превоз, културата, настаняването, храната, спорта и други услуги, налични във всички отговарящи на изискванията страни.

За да се усили образователното измерение на опита в границите на DiscoverEU, националните организации по стратегия „ Еразъм + “ ще улесняват осведомителните срещи и срещите, с цел да приготвят младите пасажери за тяхното пътешестване и да основат партньорско образование. Чрез тези срещи DiscoverEU има за цел да предизвиква, наред с другото, полемиките по отношение на устойчивостта, културата и европейската еднаквост. Особено внимание се обръща на приобщаването. Участниците с увреждания или здравословни проблеми могат да бъдат придружавани по време на пътуването си. Освен пътните разноски се оказва също и спомагателна самостоятелна помощ.

Комисията предизвиква устойчивото пътешестване с железопътен превоз. Правят се изключения за тези, които изпитват усложнения да стигнат до континентална Европа, с цел да стартират пътуването си с трен. Поради това характерни ограничения са разполагаем на младежите от най-отдалечените райони, отвъдморските страни и територии, отдалечените региони и островите.

Комисията сложи началото на (инициативата) DiscoverEU през юни 2018 година след подготвително деяние на Европейския парламент. Тя беше публично интегрирана в новата стратегия „ Еразъм+ “ за интервала 2021—2027 година От 2018 година насам повече от 860 000 претенденти са кандидатствали за 130 000 налични карти за пътешестване: съгласно предишното изследване на пътуванията, 66 % от претендентите са декларирали, че са пътували за първи път с трен отвън страната си на престояване. За мнозина това бе също първият път, когато пътуват без своите родители или съпътстващи възрастни лица, като болшинството от тях показват, че този опит им е разрешил да станат по-независими.

Опитът в границите на DiscoverEU им е разрешил да схванат по-добре другите култури и европейската история. Чуждоезиковите им умения също са се подобрили по време на пътуването. Две трети от участниците декларират, че не биха могли да покрият разноските за картата за пътешестване без помощ по DiscoverEU. Участниците се приканват да станат посланици на DiscoverEU за да разпространяват самодейността. Те се предизвикват също по този начин да се свържат с други пътуващи на/в формалната онлайн група DiscoverEU, с цел да споделят прекарвания и да обменят препоръки, най-много по отношение на културните особености и методите за стабилно пътешестване благодарение на цифрови технологии. За да аплайват, допустимите претенденти би трябвало да вземат участие във викторина с общи въпроси за Европейския съюз и други начинания на Европейски Съюз, ориентирани към младежите. С спомагателен въпрос претендентите се приканват да познаят какъв брой души, родени във вторник, ще аплайват в този кръг. Колкото по-близо е догатката до правилния отговор, толкоз повече точки получава претендентът. Това ще разреши на Комисията да класира претендентите. Комисията ще предложи карти за пътешестване на претендентите според тяхното класиране и до привършване на наличните билети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР