DiscoverEU е една от най-успешните инициативи на Европейския съюз, която

...
DiscoverEU е една от най-успешните инициативи на Европейския съюз, която
Коментари Харесай

Да обиколиш безплатно Европа с влак през 2022г.

DiscoverEU е една от най-успешните начинания на Европейския съюз, която дава опция на доста младежи да опознаят европейското културно завещание, история и да се срещнат с хора от целия континент. Пътуването е най-вече с трен (има изключения за участниците, които живеят на остров или в далечен район), като се предизвиква екологичния превоз. Кандидатстването се организира два пъти годишно, а сполучливите претенденти се награждават с безвъзмездна карта за пътешестване.

След последната публикация през октомври 2021г., която събра над 330 хиляди претенденти (при оповестени едвам 60 хиляди карти за пътуване), Мартин Шпеер и Винсент-Иманюел Хер, оглавяващи самодейността DiscoverEU, написаха писмо до Урсула фон дер Лайен, в което приканват Комисията да разшири схемата за всички претенденти. " Предвид провокациите през последните две години - прекъснати интернационалните пътувания, лимитирана наличност за намиране на нови другари, присъединяване в богат обществен живот и доста други - за Европейската комисия е неотложно да направи всичко допустимо, с цел да поддържа и надгражда отдадеността на поколението към европейската еднаквост и разнообразие ", написаха те.

Така от 2022 година DiscoverEU ще бъде част от фамилията на стратегия " Еразъм+ " (включително и поради обявлението на Годината на младежите и на жп превоза, както и мощната поддръжка от Европейския парламент). Следващият кръг за кандидатстване по разпоредбите на " Еразъм+ " ще стартира напролет. Кой може да кандидатства? Близо 70 000 младежи към този момент са получили карта за пътешестване от началото на първия кръг на кандидатстване през юни 2018 година (сред тях 974 са българи). За да дават отговор на изискванията за присъединяване, младежите би трябвало да са:

родени сред 1 юли 2001 година (включително) и 31 декември 2003 година (включително) ; жители на една от страните от Европейския съюз все още на определянето на наградените; попълнили вярно формуляра за кандидатстване онлайн на уеб страницата на.
Реклама
Следва присъединяване във викторина. На утвърдените се дава опция в продължение на най-малко 1 ден и най-много 30 дни до 28 февруари 2023 година да пътуват в целия Европейски Съюз. Допълнителна помощ е планувана за напредване на младежи с увреждания или влошено здравословно положение. Споделено пътешестване с другари Младежите могат да пътуват независимо или в група до 4 индивида. Преживяванията си могат да споделят, Инстаграграм или Twitter с хаштаг #FREEINTERRRAIL.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР