Диригентът Петко Димитров и музикантите от Нов симфоничен оркестър представят

...
Диригентът Петко Димитров и музикантите от Нов симфоничен оркестър представят
Коментари Харесай

Нов симфоничен оркестър завършва 28-ия си сезон

Диригентът Петко Димитров и музикантите от Нов симфоничен оркестър показват през днешния ден, 24 юни, в зала " България " забележителна стратегия: до извънредно известната и постоянно изпълнявана Седма симфония от Бетовен ще звучи доста рядко присъстваща в концертния плакат творба - Третата, " Шотландска " от Менделсон. Произведението на гениалния романтик има сложна орис. Първите страници на симфонията се появяват през 1829 година, само че творбата е приключена едвам през 1842 година И до през днешния ден тя не се среща постоянно в репертоарния плакат.

Що се отнася до Седмата на Бетовен, тя е основана в доста сложен епизод от живота на композитора. На 24 май 1812 година той оповестява в писмо до издателя си, че е написал нова симфония и прибавя: "... Но в клоаката, където се намирам, всичко това, по този начин или другояче, го смятай пропаднало; нека не изгубя дефинитивно и самия себе си. "

Галаконцертът, закриване на 28-ия сезон на оркестъра, е под патронажа на посланичката на Кралство Мароко в България Закия Ел Мидауи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР