Диригентът на легендарното дизайнерско студио Pininfarina Design пристига у нас

...
Диригентът на легендарното дизайнерско студио Pininfarina Design пристига у нас
Коментари Харесай

Пининфарина идва в София

Диригентът на именитото дизайнерско студио Pininfarina Design идва у нас непосредствено от автосалона в Женева. Инж. Паоло Пининфарина ще изнесе презентация, отдадена на традициите и нововъведенията в дизайна като надалеч ще надвиши границите на автомобилния бранш.

Инж. Паоло Пининфарина идва в София непосредствено от автосалона в Женева. На брега на Женевското езеро се състоя премиерата на първия напълно независимо създаден суперавтомобил на Pininfarina, кръстен на създателя на компанията Battista Pininfarina. Изцяло електрическата високотехнологична хиперкола с 1900 к.с. открадна шоуто от одобрени имена в автомобилната промишленост като Ferrari и Koenigsegg.

В София инж. Пининфарина ще опише повече за плана за основаването на Pininfarina Battista и ще разкрие детайлности от кухнята на международния дизайн. Паоло Пининфарина към този момент 10 години управлява именитото дизайнерско студио, основано от дядо му Батиста Пининфарина.

Освен с някои от най-впечатляващите модели на Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, GM и Maserati, Pininfarina може да се похвали с дизайн на влакове, самолети, яхти, интериорни решения и голям брой потребителски артикули, които носят известния автограф на студиото.

Посещението на Пининфарина е във връзка отбелязването на денят на италианския дизайн, като през 2019 събитието ще бъде отдадено на аутомотив дизайна. Входът е свободен, а всички фенове на дизайна – авто, интериорен и продуктов – са добре пристигнали на 19 март от 16:00 ч. в иновационен конгрес Джон Атанасов в границите на София Тех Парк.

Източник: tbmagazine.net
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР