Диригентът Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на операта „Кармен на

...
Диригентът Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на операта „Кармен на
Коментари Харесай

Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на „Кармен“ на 3 ноември в Софийската опера

Диригентът Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на операта „ Кармен " на 3 ноември в Софийската опера и балет. Той e оценен високо за огромния му професионализъм, артистичните му качества и пристрастеността му към отличните музикални достижения. Роден е в Токио, Япония. Завършва Академията на изкуствата „ Интерлохън " и Университета на Мърсър. Учил е също и при Кристоф декор Донани, Робърт Спано, Майкъл Тилсън Томас, Оливър Кнусен, Херберт Бломстет, Владимир Понкин, Адриан Гнам и Стивън Асбъри. Харада се бори за креативно оформяне на стратегиите, развиване на оркестъра като част от фабрика за просвета на общността, прогрес на всеки музикант, който среща, и отговорност като живописен и цивилен водач.Той е троент адресат на Наградата на Фондацията „ Шолти " за подкрепяне на кариери в Съединени американски щати (2014, 2015 и 2016 г.). Харада печели стипендията за диригенти „ Сейджи Озава " на Музикалния фестивал Тангълууд. Японецът е възпитаник на Лорин Маазел и на Фабио Луизи.

През 2013 година Харада е определен от Лигата на Американските оркестри за един от шестте диригента за рекламен клип на народен диригент „ Бруно Валтер ", реномирано показване на надарени, изгряващи диригенти, което се случва един път на две години и поставя старания да ги разпространява измежду водачи в оркестровата промишленост. Още през 2012 година Харада е полуфиналист на IX Международен конкурс за диригенти „ Гжегож Фителберг " в Полша. През 2011 година Харада е един от десетте полуфиналисти, поканени от Рикардо Мути и Чикагския симфоничен оркестър за присъединяване в Първия интернационален конкурс за диригенти „ Шолти " с Чикагския симфоничен оркестър и прави своя дебют като професионален диригент в Операта на Северна Каролина.

Понастоящем във втория си сезон като асоцииран диригент на Симфоничния оркестър на Синсинати и Синсинати Попс, Харада постоянно асистира на музикалния шеф Луис Лангре и дирижира Симфоничния оркестър на Синсинати, ПОПС и Световния клавирен конкурс. Асистира на Джеймс Конлън за Майския фестивал през 2016 година Кейтаро заема и поста на асоцииран диригент на Аризонската опера.

Харада стартира лятото на 2016 година с Тихоокеанския музикален фестивал по покана на Валери Гергиев. Дирижирайки пред аудитория от близо 5000 души. Прави диригентския си дебют с Токийския симфоничен оркестър и Токийския филхармоничен оркестър в Япония и с Бойската филхармония, Симфоничния оркестър на Западна Вирджиния, Симфоничния оркестър на Саут Бенд и Луизианския филхармоничен оркестър в Съединени американски щати.

През последния сезон Харада е поканен на влиятелния Малеров конкурс и прави диригентския си дебют в Япония с Новите японски филхармоници при разпродадено зрелище, както и дебют със Симфоничния оркестър на Индианополис. Ръководи спектакли на „ Кармен " за Аризонската опера и дирижира концерти със симфоничните оркестри на Тусон, Финикс, Вирджиния и Сиера Виста. Заема поста асоцииран диригент на Ричмъндския симфоничен оркестър от есента на 2014 до пролетта на 2016 година

През 2018 година ще управлява японското турне на постановката на „ Кармен " от Бизе на българската Софийска опера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР