Дирекцията за национален строителен контрол ще премахва поставени в нарушение

...
Дирекцията за национален строителен контрол ще премахва поставени в нарушение
Коментари Харесай

ДНСК премахва преместваеми обекти в курорти, ако са в нарушение

Дирекцията за народен строителен надзор ще отстранява сложени в нарушаване преместваеми обекти в националните курорти и на морските плажове, оповестява БГНЕС. 
Задължението е в осъществяване на Закона за устройството на територията и е регламентирано в план на Наредба за наложително осъществяване на заповеди за унищожаване на преместваеми обекти, сложени на територията на националните курорти, избрани с решение на Министерския съвет за селищни формирания с национално значение, и на територията на морските плажове. Тя е оповестена за наново публично разискване.
 Министерски съвет утвърди промени в Закон за устройство на територията, засилващи контрола в строителството Министерски съвет утвърди промени в Закон за устройство на територията, засилващи контрола в строителството
Строителните консултанти няма да могат да подписват контракт за изпитвания в лаборатории на строителя или на свързани с него лица, когато...
Проектонаредбата е съобразена с измененията в Закон за устройство на територията, признати през тази година, които не се отразяват значително по отношение на плана на разпоредба, подложен на публично разискване през втората половина на предходната година. В сегашния текст има допълнения, които плануват, че отстранените преместваеми обекти се оставят за предпазване на място, несъмнено от кмета на общината или региона, за период от един месец, като за типа и положението им ще бъде съставян списък. След приключване на този период чиновниците на общинската или районната администрация няма да носят отговорност за тяхното запазване.
С плана на разпоредба се урежда премахването на преместваемите обекти по член 56, алинея 1 от Закон за устройство на територията, които нямат характерностите на градежи по смисъла на закона. Това са, да вземем за пример, преместваеми увеселителни обекти или такива за административни, търговски и други обслужващи действия, оповестиха от ДНСК.
В проектодокумента са посочени редът за влизане в действие на издадена заповед за унищожаване на преместваем обект, изпращането на покана за непринудено осъществяване и осъществяването на следваща инспекция. Регламентирани са дейностите по наложително осъществяване на заповедта, при положение, че тя не е изпълнена непринудено, реализирането на достъп до преместваемия обект, сключването на контракт с определения реализатор, редът за предпазване на изнесеното движимо имущество, за окончателното разчистване на терена от боклуци и за краткотрайно предпазване на отстранените преместваеми обекти. Определен е и редът за събиране на осъществените разноски за наложително унищожаване на реалокирам обект и за издаване на заповед за неотложно осъществяване.
До 2019 година премахването на сложени в нарушаване преместваеми обекти, сложени на територията на националните курорти и на морските плажове, беше в пълномощията на локалната власт и се извършваше по общия ред на Закона за устройство на територията. След промените в Закон за устройство на територията от 2019 година премахването им е в пълномощията на ДНСК.
 ДНСК стопира градежа на ITower, Спецпрокуратурата поема проблема. Замесен е и Боил Банов ДНСК стопира градежа на ITower, Спецпрокуратурата поема проблема. Замесен е и Боил Банов
Проверка на ДНСК на градежа ITower откри нарушавания. Контролният орган стопира градежа на постройката, а ВАП - разпоредила инспекцията, препра...
Проектът на Наредбата за наложително осъществяване на заповеди за унищожаване на преместваеми обекти, сложени на територията на националните курорти, избрани с решение на Министерския съвет за селищни формирания с национално значение, и на територията на морските плажове от органите на ДНСК може да бъде открит на интернет страниците на министерствата на районното развиване и благоустройството и на туризма. Публикуван е също на уеб страницата на Дирекцията за народен строителен надзор и в Портала за публични съвещания.
Предложения, мнения и мнения могат да бъдат оповестени на Портала за публични съвещания (изисква се регистрация) или да се изпращат на e-mail [email protected] в 14-дневен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР