Дирекцията за национален строителен контрол ще изисква по служебен път

...
Дирекцията за национален строителен контрол ще изисква по служебен път
Коментари Харесай

ДНСК ще проверява по служебен път удостоверенията на фирмите за строителен надзор

Дирекцията за народен строителен надзор ще изисква по длъжностен път информация за съществуване или липса на данъчни отговорности на компаниите, заявяващи предпочитание за издаване на уверение за регистриране в регистъра на консултантите, упражняващи строителен контрол, оповестиха от министерството на районното развиване.
Това плануват част от измененията в плана на Наредба № РД-02-20-25 от 3 декември 2012 година за изискванията и реда за издаване на уверение за регистриране в регистъра на консултантите за оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване на строителен контрол.
Проектът има за цел да приведе наредбите на наредбата в сходство с последните промени и допълнения в Закона за устройство на територията.
Промените плануват още за издаване на уверение за осъществяване на действия, свързани със строителен контрол, ДНСК да изисква по длъжностен път и документа за признание на добито висше обучение в задгранични висши учебни заведения, издаван от Националния център за информация и документи.
Обстоятелствата по отношение на съдимостта на българските жители също ще се откриват служебно от Дирекцията за народен строителен надзор.
В плана на разпоредба е уредена и опцията удостоверението за регистриране в регистъра или отводът за регистриране да бъдат връчвани на заявителя освен персонално, само че и по електронен път или посредством лицензиран пощенски оператор, при поискване от страна на заявителя.
Измененията в наредбата са в осъществяване на решение на държавното управление за приемане на ограничения за промяна на модела на административно обслужване, вследствие на което ще се усъвършенства даването на административни услуги на бизнеса и жителите.
Проектът и претекстовете към документа са оповестени за публично разискване на интернет страниците на Министерство на регионалното развитие и на ДНСК, както и в Портала за публични съвещания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР