Дирекцията за национален строителен контрол издава по електронен път удостоверения

...
Дирекцията за национален строителен контрол издава по електронен път удостоверения
Коментари Харесай

Регионалното министерство облекчава бизнеса при получаване на удостоверения от ДНСК

Дирекцията за народен строителен надзор издава по електронен път удостоверения на компаниите за регистриране в регистъра на консултантите за оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване на строителен контрол.

Услугата е част от ограниченията, които Министерството на районното развиване и благоустройството подхваща за облекчение на административната тежест и възстановяване на изискванията на обслужване на бизнеса.

Също по електронен път вложителите могат да заявят настъпили промени в наличието на издадено удостоверение/лиценз.

Удължаването на периода на издаденото удостоверение/лиценз, с пет години, също може да стане по електронен път. В този случай, за облекчение на бизнеса, се подава единствено една декларация, без да са нужни други документи за компанията и нейните екипи, както това се изисква при даване на услугата в книжен варинт.

При подаването на документи за уверение за регистриране в регистъра на консултантите за оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване на строителен контрол към този момент не е належащо показване на уверение за съществуване на финансови отговорности към Националната организация за приходите.

За последните шест години ДНСК е издала към 750 удостоверения за надзорна активност на компании от цялата страна.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР