Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започна да събаря незаконни

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започна да събаря незаконни
Коментари Харесай

Строителният надзор започна да събаря незаконни къщи на обвиняеми за телефонни измами

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) стартира да събаря противозаконни къщи на обвинени за телефонни лъжливи, оповестиха от профилираната прокуратура. До момента са издадени 17 заповеди за унищожаване на противозаконни градежи, като едната към този момент е изпълнена. Собствениците на други два противозаконни градежа са оповестили, че ще ги съборят непринудено.

До крайната мярка се стигна, откакто Специализираната прокуратура разпореди на ДНСК да ревизира законността на 103 недвижими парцела, благосъстоятелност на 27 обвинени за присъединяване в три обезвредени през 2019 година проведени незаконни групи за телефонни измами.

Проверените парцели се намират в Горна Оряховица, Берковица, Левски, Ветово и селата Ружинци и Арчар. Освен издадените 17 наставления за срутване на противозаконните къщи, за други 20 обекта следва да бъдат изпратени заповеди за премахването им. За 5 парцела е наложена възбрана за прилагане. 23 от останалите тествани здания пък се причисляват към така наречен търпими градежи (незаконни, без строителни бумаги, само че са вписани в настоящите устройствени проекти и не подлежат на унищожаване или възбрана за ползване), а други 26 обекта са в развой на проучване по толерантност.

Образувани са общо 11 наказателни производства против отговорните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си отговорности и разрешили градежа на някои от парцелите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР