Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде 11 наказателни постановления

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде 11 наказателни постановления
Коментари Харесай

Глоби за фирми, строили незаконно Хемус

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) издаде 11 наказателни постановления за нелегално строителство в секторите 4 и 5 от автомагистрала " Хемус ". В края на предходната година служебният районен министър Виолета Комитова и шефът на държавния строителен надзор Влади Калинов оповестиха, че на сектори 1, 2 и 3 (с обща дължина 51 километра) от автомагистрала " Хемус " са подписани контракти със период за осъществяване 2024 година, на 4, 5 и 6 има нелегално строителство без нужните позволения, а 7, 8 и 9 даже не са с конкретизирано трасе.
Наказателната процедура е почнала през декември 2021 година и януари 2022 година, когато са били връчени актове за административно нарушаване на изпълнителя " Автомагистрали " ЕАД и строителните компании, с които е сключил контракти за секторите 4 и 5 от автомагистралата.
Това са АБ АД, " Парсек груп " ЕООД, " Автомагистрали Хемус " АД и " Водно строителство Благоевград " АД. Фирмите имат 14-дневен период за обжалване на глобите, настояват от ДНСК.
Строителството е без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж, в нарушаване Закона за устройство на територията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР