Дирекцията за национален строителен контрол, чрез Административен съд – София

...
Дирекцията за национален строителен контрол, чрез Административен съд – София
Коментари Харесай

ДНСК обжалва решението на съда по казуса „Златен Век“

Дирекцията за народен строителен надзор, посредством Административен съд – София град, e внесла касационна тъжба до Върховния административен съд на Република България по отношение на решението на Софийския административен съд по проблема „ Златен век “.

С Решение № 5229/30.07.20190 година на Административен съд – София град, постановено по административно дело № 4829/2019 година, съдът анулира като незаконосъобразна заповед РД-08-1/15.04.2019 година на началника на ДНСК, с която е подредено прекъсване поради нарушавания на градежа на постройката „ Златен век “. С нея е подредено прекъсване и на противозаконен градеж на изкоп/насип в прилежащ парцел за публично обслужване, под земята гараж и трафопост, осъществявани от „ Артекс инженеринг “ АД. ДНСК смята, че е нарушен материалният закон.

За да постанови решението си съдът е приел, че са позволени административно-производствени правила, които са в несъгласие с материално-правните разпореждания и противоречие с задачата на закона. ДНСК апелира тези заключения на съда с доказателствения материал по делото в неговата целокупност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР