Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) се чуди дали да

...
Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) се чуди дали да
Коментари Харесай

ДНСК се чуди дали да обжалва съдебното решение за строежа на Златен век

Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) се чуди дали да апелира правосъдното решение, което анулира прекъсването на строителството на скандалния небостъргач " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ".
Институцията желае първо да се запознае с претекстовете на Административния съд в София и да " извърши разбор и преценка на нуждата от обжалване на първоинстанционния правосъден акт ", показват от строителния регулатор в известие до медиите.
Жалбата се подава в 14-дневен период от деня на правосъдното решение, припомниха от ДНСК.
Вчера софийският административен съд анулира заповедта за прекъсване на построяването на " Златен век " на компания " Артекс ". По-рано през юли бе обявено, че градежът е единствено замразен.
На 6 април ДНСК връчи констативен акт на " Артекс ", а на 15 април спря градежа с два претекста - нарушаване по време на строителството и липса на презаверено позволение за градеж. След като е връчена заповедта на компанията, която го строи, има буферен интервал, в който компанията може да апелира.
Спирането стана поради констатации на ДНСК за структурно изменение на плана на постройката, без това да е съответно отразено и тъй като в действителност строителите и надзора на градежа са едни и същи - т.е. притежателите на " Артекс " хем строят, хем сами се ревизират по какъв начин строят. Спирането стана след среща при Бойко Борисов, а " Артекс " апелира в съда.
В началото на април строителят заяви в изказване до медиите, че прекратява градежа на " Златен век ", съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов.
Строителната компания " Артекс " се озова в центъра на абсурда с жилищата на властта на преференциални цени. Оказа се, че хора от властта са купували жилища от компанията на цени, няколко пъти по-ниски от пазарните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР