Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на строеж

...
Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на строеж
Коментари Харесай

ДНСК чакали документацията за мащабния строежа в ловно стопанство Искър

Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) извърши инспекция на градеж на територията на Държавно ловно стопанство Искър. На обекта не е имало никой и са поискани за инспекция строителните бумаги. От направения оглед е открито, че изпълнявания градеж е напълно от компетентността на общинската администрация.
Това оповестиха от ДНСК, без да показват каква е повода да бъде направена инспекцията.

Припомняме, че след следствие и снимане с дрон стана ясно, че на територията на ловното стопанство се построява голям хотелски комплекс, макар, че в такива територии строителството е неразрешено. За случая описа съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев. По думите му обектът е обвързван с Румен Гайтански - Вълка. Какви са разкритията за нередности, които са напарвени, както и видео от обекта, може да видите ТУК.

Ето и какво оповестяват от ДНСК, които са решили да отидат да видят същия обект:

" На 05.08.2020 година от органите на Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) бе осъществена инспекция на осъществено строителство, намиращо се в обсега на Държавно ловно стопанство Искър, на брега на язовир Искър. В момента на инспекцията не са установени строително-монтажни действия, както и наличие на участници в строителството. Не са показани строителни бумаги относими към градежа.

Направени са наставления до възложителя, в лицето на Директора на държавното ловно стопанство в период до 07.08.2020 година, да показват в Централно управление на ДНСК всички налични строителни бумаги и документи. "

Снимка: ДНСК

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР