Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два

...
Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два
Коментари Харесай

Вижте кои два хотела са изградили път, паркинги, огради и зелени площи върху плажа в Слънчев бряг


Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) извърши инспекция на два хотела в Слънчев бряг, които за построили обекти върху плажната линия, оповестиха от институцията.

Проверката е направена на място от РДНСК Бургас и по документи на плажната линия на територията на курорта, в региона на хотел „ Котва “ и хотел „ Зефир “.

В региона на хотел „ Котва “ е установена осъществена настилка, употребяваща се за пътен достъп и паркинг, ограда с дължина 167 м. и изпълнено озеленяване, в пространството сред хотела и бетоновата настилка, за които не са показани строителни позволения, позволения за слагане, схеми или утвърдени капиталови планове, се споделя в мнението на ДНСК.

В региона на хотел „ Зефир “ е установено осъществяване на два басейна, които се употребяват според издадено уверение за въвеждане в употреба, издадено от гл. проектант на гр. Несебър. За установен плочник към басейните, ограда, представляваща стоманени колони, заслон, построен от стоманена структура и пръти и паркинг не са показани строителни позволения, позволения за слагане, схеми или утвърдени капиталови планове.

Предвид, че тестваните градежи съставляват V и VI категория и пълномощията по Закона за устройство на територията са на кмета на община Несебър, констатациите са изпратени на него за предприемане на нужните следващи дейности, споделиха от ДНСК.

Хотел „ Котва “ е благосъстоятелност на Венелин Ташев, който от дълго време има връзка с вицепремиера Валери Симеонов. Когато вицепремиерът е на обиколка в района, Венелин Ташев постоянно е до него. Хотелиерът е общински консултант от локалната несебърска коалиция „ Зора “, която гравитира към патриотите. Той е измежду огромните поддръжници на дейностите на вицепремиера. Ташев е притежател на компанията "Гарант-турист-С.И.В " ЕООД, демонстрира информация в Търговския указател. Освен на хотел „ Котва “ е притежател на хотел „ Мариета палас “ в Несебър. През 2016 година той купи от Дарина Павлова комплекс "Парадайз бийч " сред Свети Влас и Елените. Това беше перлата на тогавашния „ Мултигруп “ на убития Илия Павлов.

Хотелиерът Венелин Ташев в действителност живее втори живот. През 1997 година той бе прострелян и прекара много време в реанимация, само че лекарите го избавиха. Покушението остана неразкрито. Според локалните "поръчката " бе индикативен щрих от войната за преразпределяне на зоните на въздействие в най-големия туристически курорт Слънчев бряг. Покушението против Ташев бе на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По това време той бе наемател на паметната дискотека „ Зорница “ в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, откакто бил осведомен, че защитата му – от служител на реда и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали.

Ташев станал лесна цел, а стрелецът пуснал три патрона и бил сигурен, че е приключил работата си. Бизнесменът обаче бил избавен по знамение и от този момент всяка година дава курбан, на който коли толкоз агнета, колкото години са минали от атентата.

Другият състезател – строител на плажа е Атанас Митков, притежател на хотел „ Зефир “ в курорта. Той е локална звезда от Свети Влас. Той изгрява около Съюз на демократичните сили и Иван Костов. С неговата жена Златка са били съдружници с певицата Богдана Карадочева и нейния брачен партньор композитора Стефан Димитров. Четиримата дружно купуват по време на приватизацията хотел „ Зефир “. Впоследствие Богдана и Стефан са изритани от комплекса Слънчев бряг. Двамата обаче водят тежки каузи против Митков./OFFNews







Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР