Дирекция „Управление на водите“ към Министерство на околната среда и

...
Дирекция „Управление на водите“ към Министерство на околната среда и
Коментари Харесай

На пресконференция в МОСВ ще бъде представен пилотен проект за създаване на система за управление на р. Искър


Дирекция „ Управление на водите “ към Министерство на околната среда и водите (МОСВ) провежда откриваща конференция за показване на пилотния план за „ Създаване на Система за ръководство на басейна на река Искър (СУВ-БРИ) като първа фаза на Национална система за ръководство на водите в действително време (НСУВРВ) “.

Събитието ще се организира на 27 юни от 10.00 часа в зала „ Европа” на Министерство на околната среда и водите на бул. „ Мария Луиза “ 22. На него ще бъдат показани главните цели, дейностите, планувани за осъществяване, както и предстоящите резултати, които би трябвало да бъдат реализирани. В конференцията ще вземат участие и представители на компаниите, спечелили поръчка за реализиране на плана. Поканени са и представители на общините и регионалните администрации, на територията на които ще се реализират дейностите, на регионалните осведомителни центрове в София и Враца, както и асоциираните сътрудници по плана НЕК ЕАД, Национален институт по метеорология и хидрология и „ Напоителни системи “ ЕАД. Дирекция „ Управление на водите “ е бенефициент по непосредствено даване на безплатна финансова помощ.

Проект „ Създаване на Система за ръководство на водите в басейна на река Искър (СУВ-БРИ) като първа фаза на Национална система за ръководство на водите в действително време (НСУВРВ) “ се финансира от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020” в границите на предпочитана ос „ Превенция и ръководство на риска от наводнения и свлачища. Стойността на плана е 6 964 000 лева, от които 85 % или 5 919 400,00 лева средства от Кохезионния фонд (КФ) на Европейския съюз (ЕС) и 15 % или 1 044 600 - национално съфинансиране).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР