Дирекция Социално подпомагане-Пловдив най-после успя да се свърже с майката

...
Дирекция Социално подпомагане-Пловдив най-после успя да се свърже с майката
Коментари Харесай

Близнаците ще бъдат настанени в приемно семейство или специализиран център

Дирекция „ Социално подпомагане-Пловдив най-сетне съумя да се свърже с майката на двамата тригодишни близнаци Иванка Стефанова. Те са провели среща между тях, на която е станало ясно, че майката е съгласна за децата ѝ да бъдат настанени в приемно семейство или в Център за настаняване от фамилен вид с здравна грижа, според от здравословното им положение при тяхното изписване.
 

Стефанова е подала заявление за прилагане на обществени услуги за повишение на родителския потенциал. Тя е изявила предпочитание да поддържа контакт с децата си . В тази връзка ще бъде ориентирана към обществена услуга, където ще получи психическа, юридическа и обществена поддръжка.
 
Майката е съветвана да се записва в Бюрото по труда, като обществените ще се извърнат към Община Пловдив и Бюрото по труда за подпомагане за намиране на работа.
 

Дирекция „ Социално подкрепяне “ счита, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на принуждение , за което Стефанова не си дава сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си с финансовия запас, с който е разполагала.
 
От службата ще се свържат и с БЧК и неправителствени организации, които имат подготвеност да оказват помощ.
 

Проведен е диалог и с бабата на близнаците – госпожа Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата при близки и родственици при нея. След направеното изследване от страна на обществените служащи излиза наяве, че към сегашния миг е неуместно настаняването на децата в фамилията на Брандийска.

Тя ще бъде компаньон на децата до изписването им, като за това е дала експлицитното си единодушие. Съгласие за това е дала и майката. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР