Дирекция Национален парк Рила започва процедура за налагане на глоби

...
Дирекция Национален парк Рила започва процедура за налагане на глоби
Коментари Харесай

Скандал и глоби след опит за рекорд на Гинес за най-дълго хоро в планината

Дирекция " Национален парк Рила " стартира процедура за налагане на санкции за неспазване на режимите в предпазената територия , осведомиха от Министерство на околната среда и водите.
 
Решението е във връзка със събитието през вчерашния ден в региона на Седемте Рилски езера.
 
Дирекцията е издала позволение за снимане на подиуми от филм, като в заповедта на шефа на парка са дадени експлицитни инструкции за метода на осъществяване на снимачните действия и организацията им. Заповедта не е била спазена, осъществени са нарушавания на Закона за предпазените територии, проекта за ръководство на парка и откритите режими и правила в парка.

 
На уредниците на събитието - Фондация " Нашият дом е България ", във връзка със снимане на кино лентата " Нашият дом е България " ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на шефа на парка. При определяне самоличността на участниците в нарушаването, които нерегламентирано са навлезли в езеро " Близнака ", също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност.
 
За юридически лица Законът за предпазените територии планува налагане на имуществена глоба от 1000 до 10 000 лева, а на физически лица - санкция, като минималната е в размер от 5 до 100 лева, а оптималната от 500 до 5000 лева
 
Вчера чиновниците на парка не позволиха нерегламентирано нахлуване на моторни транспортни средства в предпазената територия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР