Дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите ще извършва проверки

...
Дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите ще извършва проверки
Коментари Харесай

Дирекция Национален фонд в Министерството на финансите ще проверява за верификацията на разходи на Управляващия орган по ОПРР 2014-2020 г.

Дирекция „ Национален фонд” в Министерството на финансите ще прави инспекции за верификацията на разноски на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година в качеството му на бенефициент по бюджетните линии на Приоритетна ос 8 - „ Техническа помощ”, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Дирекцията ще прави този тип инспекции, като се изключи бюджетна линия BG16RFOP001-8.002-0001-C02 „ Осигуряване на средства за поддържане на професионален и административен потенциал на Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие” от Структурните фондове на Европейски Съюз “.
Съгласно условията до момента инспекциите се правиха от дирекция „ Вътрешен одит” на Министерството на районното развиване и благоустройството и от външен реализатор, определен след извършена социална поръчка. Избраното за задачата сдружение обаче е уведомило за настъпване на неспособност за осъществяване на отговорностите по контракта. Това постанова избора на нов орган, който да поеме функционалностите.

Предложените промени в процеса по верификация на разноските не засягат задачите на програмата, финансовата рамка и размера на отпуснатото европейско и национално финансиране, а са свързани само с застраховане процеса по верификация на настояванията за заплащане по бюджетните линии с бенефициент Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР