Дирекция Гражданска регистрация“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството

...
Дирекция Гражданска регистрация“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

ГРАО ще проверява дали има гласували на две места


Дирекция „ Гражданска регистрация “ към Министерството на районното развиване и благоустройството ще извърши инспекция та за нарушавания  на разпоредбите на Изборния кодекс при вота на следващия ден.

Не по-късно, от 8 април, Централната и районните изборни комисии би трябвало да предадат на дирекции и изборните описи, заявления, удостоверения, описите за в допълнение регистриране от гласуването в страната и чужбина.

По закон Групово дело " ГРАО " ще ревизира всички дали своят вот в страната и в чужбина, с цел да откри има ли такива, упражнили правото си на избор на две места, дали те попадат в два листата, като ще се ревизират и положените подписи в описите, съобщи Нова ТВ. Проверката би трябвало да откри и дали гласувалите са навършили 18 години, дали са сложени под забраняване, дали изтърпяват отнемане от независимост, дали са умряли до началото на изборния ден.

Ще се откриват и лица, които нямат българско поданство или са вписани в изборен лист по сегашен адрес, а са дали своят вот по непрекъснат.

Ако се открият извършители, те ще бъдат разказани в лист, който ще бъде предаден на Централната изборна комисия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР