Директорката на центъра за деца с увреждания Хризантема в Габрово

...
Директорката на центъра за деца с увреждания Хризантема в Габрово
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Всички крили информация за тормоза в дом „Хризантема“, ще бъдат наказани

Директорката на центъра за деца с увреждания „ Хризантема ” в Габрово Мариела Лазарова е дисциплинарно уволнена. Това заяви кметът на община Габрово Таня Христова по. Тя съобщи, че ще упорства служителките, разрешили си непочтено държание към децата, да си тръгнат и да понесат наказателна отговорност.

„Случващото се, което виждаме в дома е мотив да сме безапелационни и да създадем всичко с цел да подсигуряваме грижите към децата“, уточни кметът и добави, че служителките са сега с предупреждение.

Кметът отхвърли да е знаела по-рано за случаите на принуждение върху децата. „ Записите видях на 15 януари и алармирах ДАЗД и прокуратурата. До тогава – през ноември и декември единственият сигнал, който имам е за междуличностен спор ”, съобщи тя.

По думите й всички укривали информация за издевателството в дома ще понесат наказване.

Христова добави, че в случай че няма личен състав, който да се грижи за децата ще се търси поддръжка от прилежащи общини.

Преди ден беше уволнена и председателката на Държавната организацията за протекция на детето (ДАЗД) Офелия Кънева по искане на премиера Бойко Борисов.

Мотивът е липса на съответни ограничения против насилието в дома.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР