Директорката на Националният институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ арх.

...
Директорката на Националният институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ арх.
Коментари Харесай

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Директорката на Националният институт за недвижимо културно завещание /НИНКН/ арх. Даниела Джуркова подписвала документи като селски кмет и по този метод един път парафирала протокол, че складът „ Ориент Табако ” в Пловдив е културна полезност, а след това одобрила и заключението, че не е.

Двата протокола с изцяло противоположни мнения за статута на постройката са от едно и също съвещание на НИНКН, извършено на 4 юни 2010 година Въз основа на заключението, че постройката не е монумент на културата, община Пловдив издава строително позволение за преустройството й в хотел и на 6 март 2016-а част от склада беше съборена. Година по-късно двамата шефове на компанията притежател „ Одрин 8 ” Георги Бранеков и Александър Николич бяха изправени пред съда по обвиняване в разрушаването на културна полезност и в потреблението на подправено уверение, че складът няма подобен статут.

„ Как по този начин сте подписали два разнообразни протокола? ”, попита адвокатката на Бранеков и Николич Розалина Апостолова. „ Аз съм административно лице. Явно, като съм ги чела, съм се съгласила с написаното. Но не съм чела протоколите по едно и също време ”, отговори Даниела Джуркова. „ Значи подписвате като селски кмет? ”, репликира Апостолова. „ Да! ”, призна шефката на НИНКН.

Делото продължава с разпит и на други чиновници на института, с цел да бъде изяснено по какъв начин се е стигнало до издаването на двата разнообразни протокола, вторият от които дава зелена светлина складът да бъде съборен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР