Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди днес,

...
Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди днес,
Коментари Харесай

Кристин Лагард предупреждава за опасност от икономическа буря 

Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предизвести през днешния ден, че растежът на международната стопанска система е по-бавен от предстоящото и че има заплаха от икономическа стихия, съобщи Франс прес.

"С една дума - очевидци сме на (световна) стопанска система, чийто напредък е по-бавен от предстоящото ", посочи Лагард пред Световната държавна среща на върха в Дубай с присъединяване на политици и икономисти от целия свят.

Миналия месец МВФ преразгледа към намаляване прогнозите си за растежа на международната стопанска система за тази година с 0,2 процентни пункта до 3,5 на 100 вследствие на комерсиалните напрежения, най-много сред Съединени американски щати и Китай.

Лагард приказва за "четирите облака ", които витаят над международната стопанска система, предупреждавайки, че тя може да бъде ударена от стихия.

В тази връзка тя цитира комерсиалното напрежение, най-много сред Съединени американски щати и Китай, стягането на лихвите по заемите, неяснотите към Брекзит и забавянето на китайската стопанска система.

Според нея комерсиалното напрежение сред Пекин и Вашингтон към този момент е почнало да се отразява на международната стопанска система.

"Нямаме никаква визия какво ще излезе от това, само че това, което знаем, е че към този момент стартира да има резултат върху търговията, лихвите по заемите и върху пазарите ", съобщи Лагард в Дубай.

Тя посочи, че стягането на лихвите по заемите става в миг, когато фирмите и семействата са натрупали "много тежки задължения ".

"Когато има прекомерно доста облаци, нужна е мълния, с цел да провокира стихия ", предизвести Лагард, призовавайки държавните управления да се приготвят за това и да заобикалят протекционизма, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР