Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди, че

...
Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди, че
Коментари Харесай

Шефът на Международния валутен фонд: Има опасност от икономическа буря

Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предизвести, че растежът на международната стопанска система е по-бавен от предстоящото и че има заплаха от икономическа стихия, съобщи Франс прес.
 
" С една дума - очевидци сме на (световна) стопанска система, чийто напредък е по-бавен от предстоящото ", посочи Лагард пред Световната държавна среща на върха в Дубай с присъединяване на политици и икономисти от целия свят.
 
Миналия месец МВФ преразгледа към намаляване прогнозите си за растежа на международната стопанска система за тази година с 0,2 процентни пункта до 3,5 на 100 вследствие на комерсиалните напрежения, най-много сред Съединени американски щати и Китай.
 
Лагард приказва за " четирите облака " - както ги назовава тя - които витаят над международната стопанска система, предупреждавайки, че тя може да бъде ударена от стихия.
 
В тази връзка тя цитира комерсиалното напрежение, най-много сред Съединени американски щати и Китай, стягането на лихвите по заемите, неяснотите към Брекзит и забавянето на китайската стопанска система.-->
 
Според нея комерсиалното напрежение сред Пекин и Вашингтон към този момент е почнало да се отразява на международната стопанска система.
 
" Нямаме никаква визия какво ще излезе от това, само че това, което знаем, е че към този момент стартира да има резултат върху търговията, лихвите по заемите и върху пазарите ", съобщи Лагард в Дубай.
 
Тя посочи, че стягането на лихвите по заемите става в миг, когато фирмите и семействата са натрупали " доста тежки задължения ".
 
" Когато има прекомерно доста облаци, нужна е мълния, с цел да провокира стихия ", предизвести Лагард, призовавайки държавните управления да се приготвят за това и да заобикалят протекционизма.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР