Директорката на дома за възрастни хора с деменция в Пловдив

...
Директорката на дома за възрастни хора с деменция в Пловдив
Коментари Харесай

Шефката на Дома на ужасите в Пловдив е на екзотична почивка

Директорката на дома за възрастни хора с деменция в Пловдив Марина Тянева, където от три дни тече скандал за нечовешко отношение към настанените, е на екзотична отмора в Азия, оповестиха в. "Марица " и "24 часа ".

До този миг не е открит контакт с нея. За сигналите против личния състав тя научила в сряда - ден преди да замине за Изтока. Тогава тя се срещнала със зам.-кмета по обществените действия Анести Тимчев, пред който още веднъж настойчиво отрекла да има проблеми в центъра.

"Тя отпътува още в четвъртък, преди да бъде излъчен репортажът по Нова телевизия. Отпуската й е планувана от дълго време. Как да й прекъсна ваканцията? ", разяснява зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев.

Той се е срещнал през днешния ден с внучката, която е подала сигнал за своята 84-годишна баба с деменция.

"Мисля, че момичето е пренапрегнато, старата жена е неподвижна ", добави Тимчев.

Общината към този момент предприе първи незабавни ограничения, с цел да предотврати нови случаи на издевателства над възрастните хора от "Св. Георги ". В постройката ще бъде инсталирано видеонаблюдение, заяви зам.-кметът Анести Тимчев. Камерите ще бъдат сложени на два от етажите - там, където са болните с деменция, и при тези с психологични разстройства.

"Така ще се следи всичко - кой влиза, кой излиза и най-много отношението към хората ", добави зам.-кметът.

Ден по-рано на конференция шефката на обществената дирекция в общината Веселина Ботева сподели, че възнагражденията във въпросния център за хора с деменции били доста ниски. Болногледачите вземали минимални заплати, а обществените служащи - не повече от 700-800 лв..

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР