Директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести,

...
Директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести,
Коментари Харесай

Кирил Ананиев отстрани директорите на трите болници

Директорите на Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания, на лечебните заведения "Пирогов " и "Лозенец " са краткотрайно отстранени от постовете си, до момента в който завърши следствието за гибелта на 3-годишното дете. Това заяви шефът на педиатричната болница Димитър Русинов, след среща сред тримата шефове и здравния министър Кирил Ананиев. Русинов акцентира, че ще окажат цялостно подпомагане с документи по време на инспекциите.

"Съдействаме оптимално на инспекциите ", сподели шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов, а шефът на болница "Лозенец " проф. Любомир Спасов не се появи пред публицистите, чакащи на входа.

Временно отстранена е и доктор Елена Паскалева-Георгиева, която е приела 3-годишния Александър в Специализираната педиатрична болница "Проф. Иван Митев ".

Срещата на здравния министър с болничните шефове бе по предписание на премиера Бойко Борисов, който през днешния ден се срещна с родителите на умрялото дете. В началото на съвещанието на Министерския съвет той се обърна към Кирил Ананиев с гледище да в профил шефовете на лечебните заведения и всички забъркани със гибелта на Александър.

Резултатите от формалните инспекции, осъществявани от Изпълнителна организация "Медицински контрол " и разпоредени от здравния министър, се чакат по-късно през днешния ден.

Според родителите, повече от два часа лекарите на педиатричната болница отхвърлят лекуване на 3-годишното им момченце, откакто търсят помощ в три столични лечебни заведения. Думите им се удостоверяват и от бащата на 2-годишно дете, което по същото време е чакало три часа за обзор в педиатрията. Според него, повода за това е, че в приемния кабинет има дефицит на дежурни лекари, които да преглеждат децата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР