Директорите на скандалната Българската банка за развитие (ББР) си спретнаха

...
Директорите на скандалната Българската банка за развитие (ББР) си спретнаха
Коментари Харесай

ПОЧТЕНО Е: Хората на Кирил Петков в ББР потрошиха хиляди левове държавна пара за ЧНГ купон

Директорите на скандалната Българската банка за развиване (ББР) си спретнаха щур ваучър, естествено с държавни пари за сметка на българските данъкоплатци. Почтените шефове, назначени на държавната хранилка от Кирил Петков и които докарват си сред 18 000 лева и 45 000 лева, си проведоха шумно празненство за ЧНГ.

Партито е проведено на 11 декември в прочут столичен пиано-бар. Барът е затворен за външни гости, тъй като е запазен с предплатено заплащане от страна на държавната банка, внимание - в размер на 25 000 лева, написа уеб сайтът " 7 дни България ".

Крайната сметка, която действително е платена от данъкоплатеца, към момента не е известна, само че видно от фотосите, на които се пие безценен алкохол и се нарушават възбраните за тютюнопушене, очевидно не е по никакъв начин дребна.
свързани новини428209на 07.12.2021159092на 04.12.2021
Тази честност за харчене на държавни пари е на фона на това, че същите шефове докараха банката до голяма загуба и срив с 500 млн. лева на активите й, а също приготвят да вземат облигационен заем в размер на до 1.2 милиарда лева Тези големи загуби, а и големите им заплати, очевидно не са проблем, с цел да харчат безсистемно държавна за адвокатски възнаграждения и за лъскави частни празненства и безценен алкохол.

Почтеността на шефовете е гарнирана и с това, че заплатите от над 15 хиляди лева, които вземат, трябваше да бъдат допълвани и със заплати от дъщерните сдружения в банката в цялостен спор на ползи, защото участниците в празненството са се самоназначили сами.
свързани новини143480на 01.12.2021
Видно от фотосите, изпълнителният шеф Цанко Арабаджиев и ръководителят на Управителния съвет Крум Георгиев, на богата трапеза и с напитки, разискват развиването на банката с шефовете на Фонда за финансови вложения, който досега не е постигнал никакви резултати.

Цанко Арабаджиев е с розово бомбе, може би поради това, че видно от медийни изявления, намерено поддържа и се бори за правата на ЛБГТ общността. Той стана прочут и със фотосите си, на които се вижда, че покера е негово занимание. Неговата заплата от банката е от 17 125 лева месечно. В допълнение на това получава и по 2000 лева всеки месец точно от сътрудниците си от Фонда за финансови вложения макар, че се е назначил там със личния си автограф.

На неговата маса естествено е и Крум Георгиев, с който Цанко е бил непосредствен сътрудник в частната банка, от която е уволнен. Заплатата на Крум е 17 125 лева и още веднъж се добавя с близо 2000 лева на месец от дъщерни сдружения след предопределение със личния му автограф. Въпреки това и той не се свени с държавни пари да заплати сметката си за празненството.

Освен близкия до Кирил Петков занаятчия на покера и подкрепящ ЛГБТИ на държавния прием, е и изпълнителният шеф Владимир Рашков Георгиев, който е от кръговете близки до президента Румен Радев. Той, макар заплата от 15 625 лева и спомагателни 2000 лева от дъщерното сдружение – Микрофинансиране, би трябвало да вкуси от безплатното празненство.

Владимир Георгиев е бил изпълнителен шеф на банка “Биохим “ още през 90-те, по времето, когато тя бе държавна. Тогава ръководител на надзора на банката е съветникът на премиера Жан Виденов – Владимир Жеглов. През идващите години Владимир Георгиев е член на Съвета на шефове на компаниите на Владимир Иванов Жеглов и Моника Станишева ( “Интернет услуги и връзки “ ЕАД, “ДИР.БГ “ АД и “Роза Органика “ ООД). Жеглов от своя страна е прочут като сътрудник Тенто, който е част структурите на репресивния уред на Държавна сигурност. Някои медии разкриха връзката сред Жеглов и Румен Радев, както и това, че той дистрибутира пробиотиците на Кирил Петков.

Платеният прием с парите на данъкоплатците не пропуща и изпълнителният шеф на Живко Тодоров. Въпреки, че неговата заплата е в размер на 24 651 лева, към които прибавя още близо 6000 лева от дъщерните сдружения и за него безплатното държавно пиво е сладко.

Така се оказва, че доверените и честни шефове на държавната банка, получили благословията на служебния министър Кирил Петков, нямат задръжки от рецесията и от неприятното положение на банката с цел да празнуват изборната му победа с коледен привкус с парите на българските данъкоплатци.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР