Директорите на РЗИ-та съхраняват ваксините в хладилници и от там

...
Директорите на РЗИ-та съхраняват ваксините в хладилници и от там
Коментари Харесай

Здравният министър каза какво да правят хората, които са получили първа игла Астра Зенека

Директорите на РЗИ-та съхраняват имунизациите в хладилници и от там ги разпределят. Имаме към 4 500 персонални лекари, всеки, в случай че прави по 10 ваксини, това са 45 000. Това съобщи министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг на здравните властислед приемането на нови дози ваксини за ковид у нас.

" Когато започнахме процеса по имунизация, ние бяхме измежду най-ниските проценти на искащи за имунизиране и вижте до къде стигнахме. Това е посредством и на вас и на нас и на осведомителната акция, която организирахме. "

" Всички виждате, че се води акция против АстраЗенека. Всички, които са си сложили 1-ва доза от нея и нямат недоволства - могат да си слагат и втора доза - няма проблем. ", споделя Ангелов.

" Аз имам опасения, че от тази ваксина ще остане в страната. Има хора, които въпреки всичко желаят АстраЗенека. Всеки си мени мнението според от информацията, която получава. ", счита министърът в оставка

Една система, с цел да действа най-важни са хората. Нашите медицински лица към този момент са доста изтощени - бърнаута е във висока степен. ", разяснява той.

Ангелов напомни, че България излиза от третата вълна на Covid-19 " Ние даже не усетихме по какъв начин мина тази вълна - нашите медици се оправиха. За да се задържи положителната наклонност обаче би трябвало да продължи темпът на имунизирането и спазването на противоепидемичните ограничения, в това число носенето на маски. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР