Директорите на регионалните здравни инспекции отменят със заповед издадените предписания

...
Директорите на регионалните здравни инспекции отменят със заповед издадените предписания
Коментари Харесай

Ананиев с ново разхлабване на режима за пътуващи

Директорите на районните здравни инспекции анулират със заповед издадените наставления за слагане под карантина на лицата, които са влезнали на територията на Република България от 20 до 31 май 2020 година в това число, от държави-членки на Европейския съюз, от Сърбия и Северна Македония.

Това се отнася за жителите, при които повода за слагане под карантина не е сбъднат контакт с лице, болно от COVID-19, оповестяват от здравното министерство, като се базират на заповед на министър Ананиев.     

Под карантина остават всички лица, които в интервала от 20.05.2020 година до 31.05.2020 година са влезнали на територията на България от Кралство Швеция, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Кралство Белгия,Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Всички лица, които влизат в България от тези страни, както и от всички трети страни, като се изключи Република Сърбия и Република Северна Македония, се слагат под карантина за период от 14 дни в дома или в друго място за настаняване.

Това подрежда здравният министър с издадена през днешния ден Заповед № РД-01-288/01.06.2020 година, която анулира негова заповед от 29 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР