Директорите на регионалните структури на екоминистерството поискаха законодателни промени, свързани

...
Директорите на регионалните структури на екоминистерството поискаха законодателни промени, свързани
Коментари Харесай

Екоминистърът всяка сутрин гледал има ли бус отпред да го прибере

Директорите на районните структури на екоминистерството желаеха законодателни промени, свързани с по-добро възнаграждение и сигурност на работното място. Те показаха своите претенции на изключителна среща с министъра Емил Димитров, пред който обявиха, че изпитват боязън и не могат да извършват служебните си отговорности.

Заради извършените акции и инспекции в структурите на екоминистерството ръководителите на районните звена изпитват неустановеност при взимането на решения.

„ Държавни общини, регионални администрации, гори – да поемат част от тези функционалности, които са вменени и се чакат от нас като резултат “, сподели Екатерина Гаджева, шеф на районната ревизия в Смолян. Тя добави, че изключителният труд не се заплаща и прикани за по-високи хонорари.

Сред настояванията са и спомагателни назначения на специалисти, изясни Десислава Консулова, началник на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “. „ Бройките са прекомерно малко на фона на прекомерно многото сигнали “, сподели тя.

Напрежението в системата разяснява и екоминистърът Емил Димитров: „ Всяка заран като потеглям, виждам пред работата има ли бус да ме прибере, тъй като съм пристигнал да пусна водата на жителите “, уточни той.

По-рано денем Емил Димитров-Ревизоро заплаши, че ще хвърли оставка, в случай че не спре репресията над администрацията, като показните арести в Басейнова дирекция - Пловдив.

"Това, което бих поискал на тази жена (бел. ред. – Цветелина Кънева), е обективен арбитър. Не може за административно нарушаване някой да ви държи в затвор. Не може за каквото и да е отивате в пандиза, в ареста ", съобщи министърът на околната среда и водите във връзка ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Пловдив.

Докато той даваше изявлението пред Нова тв, пристигна информацията, че Специализираната прокуратура още веднъж е влезнала в Басейнова дирекция -Пловдив. "В момента би трябвало да има самун и зрелища, очевидно ние сме комфортни ", сподели още Ревизоро и уточни, че това било, с цел да се види в Европа.

След ареста на Кънева, екоминистърът съобщи, че всички шефове на всички басейнови дирекции и Регионална инспекция за опазване на околната среда, както и ВиК били подготвени да хвърлят оставки. "Не сме отговорни, че ВиК-тата не са се записали по справедливи аргументи ", уточни Димитров.

Той се оплака, че в случай че те хвърлят оставки, и той ще подаде, тъй като ще му остане да работи единствено със секретарката. Емил Димитров настоя, че тези хора не са нарушители.

"Защо беше тази показност? ", попита Ревизоро за ареста на Кънева, както и кого пазили с пушки – нея ли, да не ги убие.

Министърът попита и ще бъдат ли върнати конфискувани кашони с документи от Басейнова дирекция - Пловдив, тъй като тези документи са и за заплащане на отговорности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР