Директорите на най-високо ниво в компании по целия свят вече

...
Директорите на най-високо ниво в компании по целия свят вече
Коментари Харесай

Висшият мениджмънт се захваща лично с киберсигурността

Директорите на най-високо равнище в компании по целия свят към този момент персонално вземат участие във вземането на решения, свързани с киберсигурността. Цялата конструкция на множеството огромни компании е изменена, с цел да има шеф по осведомителна сигурност (CISO; Chief information security officer), а рисковете, свързани с киберсигурността, към този момент се възприемат като главен приоритет на най-високо равнище. Това излиза наяве от отчета Global Digital Trust Insights на PwC за 2023 година, който се базира на анкета измежду 3522 високопоставени мениджъри от целия свят.
Cybersecurity Forum 2022 , проведен от " Капитал ", ще се организира на 17 ноември в хибриден формат онлайн в " София тех парк ", като ще се предава и онлайн. Повече детайлности за събитието, лектори и тематики може да откриете. А още информация, билети и други събития може да откриете в на уеб страницата на " Капитал ".
Водени от събития, които никой не можа да планува, през последните години шефовете насочват себе си и фирмите отвън зоната си на комфорт: посредством всеобща отдалечена работа, интеграция в облака, с цифровизирани вериги на доставка и други. С всяко ново начинание обаче идват нови опасности във виртуалния свят.

Според изследването на PwC изпълнителните шефове и други хора на значими позиции (т. нар. " C-level " мениджъри, като CEO, CFO, COO и др.) работят все по-често персонално с хората, които дават отговор за осведомителната сигурност в фирмите.
Реклама Още данни от изследването ще бъдат показани по време на, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 17 ноември. Лектор на нея ще бъде Петко Петков, шеф " Услуги по ръководство на риска " в PwC. Какво демонстрират данните
Данните от изследването демонстрират, че киберсигурността измежду фирмите е прогресирала доста през последната година. Сред всички запитани шефове 79% споделят, че оперативната сигурност на технологиите в компанията се е повишила в последните 12 месеца, а 77% - че организацията е повишила опциите си да се пази против ransomware офанзиви (вируси, които желаят плащане). Всички 10 въпроса в анкетата получават над 70% удостоверение от шефовете, като 26% от тях споделят, че имат прогрес по всеки един въпрос, а освен по някои от тях (виж графиката).

Изпълнителните шефове, взели участие в анкетата, имат високо мнение за шефовете по осведомителна сигурност в фирмите си. Според 48% от запитаните CISO хората в компанията са постигнали " изключителни " резултати във връзка с по-бързи реакции при закани, а 46% считат новата роля за основна при понижаване на възможностите за регулаторни проблеми.
Реклама
Проблемът е, че компликациите не стопират. По-малко от 40% от запитаните шефове споделят, че са съумели да се оправят с всички опасности от 2020 година насам, включващи прекосяването към отдалечена работа, облачна инфраструктура и покачване в размера на употребяваните данни.

Организациите също по този начин се тормозят повече от закани и офанзиви, които могат да им основат неприятности през 2023 година Директорите в анкетата на PwC показват, че най-големите опасности са свързани с потреблението на мобилни устройства, имейл и облачни услуги, а страховете идват поради нараснала интензивност измежду киберпрестъпници, хакери, вътрешни закани, съперници и цели народи.

Това, несъмнено, са терзанията единствено във виртуалния свят. Високопоставените шефове в компании по целия свят се тормозят освен за хакерски атаки, само че и за възможна световна криза, нова здравна рецесия, висока инфлация и нови проблеми с веригите за доставки.
Свързани публикации Cybersecurity Forum 2022: Киберсигурност по време на международна неустановеност 3 ноември 2022, 16:53 Александър Цокев: Киберсигурността не е толкоз провалена, колкото обречена да се проваля 28 октомври 2021, 12:46 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР