Директори се оплакват от бавната и постоянно сриваща се електронна

...
Директори се оплакват от бавната и постоянно сриваща се електронна
Коментари Харесай

Директори се оплакват от бавната и постоянно сриваща се електронна система на МОН

Директори се оплакват от бавната и непрекъснато сриваща се електронна система на МОН

Един през различен шефове се оплакват от бавната и непрекъснато сриваща се електронна система на Министерството на образованието, в която би трябвало да се попълня огромен размер данни преди началото на образователната година. Някои от тях виждат даже предумисъл и упорстват да бъде потърсена отговорност от отговорните за тази обстановка, съобщи вестник  " Сега ".

" Писна ми от неработещи платформи и хора, искащи почитание към труда им, без да почитат моя труд! Работя в системата на междинното от 1.12.2004 година, само че подобен безпорядък какъвто е в този момент не е имало. Работя до 03:00 часа сутринта и не съм подготвен! Системите им циклят, неточност след неточност! На ръба съм да си подам оставката... и който желае, да идва на моето феодално място! ", избухна във Фейсбук профила си Данко Калапиш, шеф на 107-мо учебно заведение в столицата. Постът му е подсилен от негови сътрудници, които се оплакват от същото: " Таман напишеш, то изчезне. Това просто не е обикновено. А някой получава заплата, с цел да нощуват шефовете в учебно заведение ", недоволстват те.

Става въпрос за новата Националната електронна осведомителна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО), която проработи през януари 2022 година Тя е вътрешна за МОН система, само че е за цялата просветителна система. В нея шефовете би трябвало да вкарат цялата информация от подопечните им учебни заведения - брой възпитаници, информация за родителите им, за среда на живот, информация за уроци, лекторски часове, нормативи на учителите и така нататък От националната електронна система информацията попада в електронните дневници, с които от тази образователна 2022/23 година би трябвало да проработят всички образователни заведения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР