Директори на училища искат облекчаване на COVID правилата при карантиране

...
Директори на училища искат облекчаване на COVID правилата при карантиране
Коментари Харесай

Директори на училища с искане за облекчаване на COVID правилата

Директори на учебни заведения желаят облекчение на Коронавирус разпоредбите при карантиране на заболели от вируса възпитаници. Понастоящем изолацията за 7 дни е наложителна за тях. Контактните със инфектираните възпитаници съученици и преподаватели са под карантина за пет дни.

Искането на учебните шефове за смяна в Закона за здравето или за нов правилник при сходни случаи, ако смяната не може да се осъществя бързо, е получено преди дни от министерствата на опазването на здравето и на образованието.

Съюза на работодателите от системата на националната култура е на мнение, че би трябвало да има смяна в разпоредбите от пандемията

“Специалистите ни увериха, че Covid може да бъде в руслото на общоприетите вирусни болести. Няма никаква здравна причина, която да постанова карантиниране на цяла паралелка. Ние сме сложени в обстановка на нонсенс и налагане на мярка, която знаем, че не е добра, само че не можем да не я наложим, тъй като би трябвало да спазим закона ”, посочи Величка Тасиджикова, секретар на УС на Съюза.

 възпитаници Снимка: Pixabay

Директорите на учебни заведения обрисуват проблемите, които са подбудени от невнесени промени в нормативната уредба, а точно оставането на родителите вкъщи, с цел да гледат деца до 14-годишна възраст, учебните заведения – при опция образоват отдалечено учениците, което води до утежняване качеството на образование, а средата, в която преподават учителите е хибридна, съобщи БНР.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР