Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии в

...
Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии в
Коментари Харесай

Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии в сферата на дигиталните умения

Директори на столични учебни заведения се срещнаха с новаторски технологии в областта на цифровите умения в Лабораторията за нововъведения и предприемачество на Столичната община. Екип на Майкрософт показа цифрови артикули, предопределени за образование на възпитаници. Директорите имаха опция да видят и програмиране на два робота. Роботите ще бъдат дарени на Софийската лаборатория за нововъведения, с цел да могат тук да се образоват на програмиране възпитаници. В срещата участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на Столичния инспекторат по обучение Ваня Кастрева.

„ Тази Лаборатория действа единствено от месец и половина. Тя е основана като свободно пространство за всички, които желаят да се занимават с нововъведения и предприемачество “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на събитието. „Вече над 600 младежи са посетили Лабораторията и са взели участие в разнообразни образования. С помощта на роботите, които се показват през днешния ден, ще подтикваме младежите да се занимават с програмиране и да ги притеглим към образованието като им предоставим по-интересни благоприятни условия – уточни още столичният кмет. – Нашата цел е София да бъде град на нововъведенията – показа Фандъкова. – Чрез Асоциацията за развиване на София организираме няколко години подред хакатони, на които слагаме пред младежите градски задания, на които те да търсят решение. Над 10 започващи компании започнаха своята работа от тези хакатони “ – сподели още Фандъкова.

Първото образование за възпитаници по предприемачество и цифрови умения ще стартира на 4 декември. Партньори на самодейността са Стопанският факултет на Софийския университет и Асоциацията на приключилите стопанския факултет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР